Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tutkijat: Mediajätin ilmastouutiset johtavat harhaan

25.9.2012 12.39

Lasse Leipola

Rupert Murdochin mediajättiläinen News Corporation antaa tärkeimpien medioidensa kautta vääristyneen kuvan ilmastonmuutoksesta, väittää Union of Concerned Scientist.

Järjestön Is News Corp. Failing Science?-selvityksessä käydään läpi Fox Newsin uutisia ja Wall Street Journalin mielipidekirjoituksia ja kolumneja puolen vuoden ajalta.

Televisiokanava Fox Newsin uutisista peräti 93 prosenttia esitti ilmastotieteen harhaanjohtavassa valossa. Esimerkiksi ilmastonmuutosta väitettiin huijaukseksi tai ihmisen toiminnan vaikutus siihen kiistettiin. Usein ilmastonmuutoksen tunnustaviin kommentteihin reagoitiin vastalauseiden ja virheellisten väitteiden ryöpyllä.

Harhaanjohtavien tekstien osuus Wall Street Journalin kirjoituksista oli 81 prosenttia.

”News Corporationin tulee avustaa henkilöstöään hahmottamaan eron ilmastonmuutosta koskevien mielipiteiden ja tieteellisten faktojen välillä. On täysin sopivaa olla eri mieltä ilmastotoimista tai -politiikasta, kunhan hyväksyy ilmastotieteen tutkimustulokset”, raportissa todetaan.

Järjestö muistuttaa, että myös uuden tieteen kyseenalaistaminen kuuluu asiaan, mutta vakiintuneen tieteen jatkuva kyseenalaistaminen on harhaanjohtavaa.

Jutun otsikko muutettu muodosta ”Tutkijat: Mediajätti vääristelee ilmastouutisia” kello 12.49.

ilmastonmuutos  media 


Lisää aiheesta:Viite