Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tuttu naama Suomenlahtivuoden vetäjäksi – tavoitteena ”sitouttaa yhteiskuntaa laajasti”

14.1.2013 9.51

Lasse Leipola

Ensi vuosi on Suomen, Venäjän ja Viron yhteinen Suomenlahtivuosi. Teemavuoden taustayhteisöksi perustetaan kansalaisvaltuuskunta, jota kokoamaan on valittu ex-pääministeri Matti Vanhanen.

”Vastaavanlaiset yhteisöt on tarkoitus perustaa myös Venäjälle ja Viroon. (...) Vapaaehtoistoiminta tällaisessa suuressa hankkeessa sitouttaa yhteiskuntaa laajasti”, Vanhanen sanoo Suomen ympäristökeskuksen tiedotteessa.

Kolmen maan ympäristöministerien kesken sovitun vuoden kotimaista ohjausryhmää johtaa ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

”Vaikka ympäristöministeriöt ovat koordinoivassa roolissa, asia koskee kussakin maassa useita politiikan alueita sekä talous- ja yhteiskunnallista elämää laajasti. Lisäksi Suomenlahti-vuodella 2014 on vahva alueellinen sekä EU:n ja Venäjän yhteistyön ulottuvuus. Yhtenä tavoitteena on tukea HELCOMin työtä Suomenlahden erityspiirteiden selvittämisessä”, Pokka sanoo.

Yhtenä tavoitteena vuodelle on lisätä rajat ylittävää yhteistyötä Suomenlahden tutkimuksessa. Vuoden päätteeksi asiantuntijat laativat päättäjille luovutettavan Suomenlahti-julistuksen, johon toivotaan ympäristöministerien allekirjoituksia.

luonnonsuojelu  itämeri  suomenlahti 
Viite