Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

mpolla.net

Kuvaaja.
Käppyrät. Tilanne tänään kello kymmenen. Punainen viiva on keskiviikko, tummaharmaa tiistai ja harmaa maanantai. Punainen katkoviiva on ennuste.mpolla.net

Käppyrät. Tilanne tänään kello kymmenen. Punainen viiva on keskiviikko, tummaharmaa tiistai ja harmaa maanantai. Punainen katkoviiva on ennuste.

TV:n homoilta sai sadat eroamaan kirkosta

13.10.2010 10.10

Lasse Leipola

TV2:n eilen tiistaina esittämä Ajankohtaisen Kakkosen Homoilta ajoi monet eroamaan kirkosta.

Ohjelman alkaessa päivän aikana oli eronnut 150 henkilöä, mutta kolme tuntia myöhemmin eronneita oli jo 372. Yön ja aamun aikana on eronnut noin 50 ihmistä, mikä on moninkertainen määrä esimerkiksi edelliseen päivään verrattuna.

”Kun televisiosta tulee kirkon asioita koskeva ohjelma, sillä on usein tällainen vaikutus”, sanoo Eroa kirkosta -palvelun tiedottaja Heikki Orsila.

Hänen mukaansa sama tapahtui keväällä 2008, kun TV1:n A-talkissa käsiteltiin naispappeutta.

Orsilan mukaan TV:llä ja netillä on välitön vaikutus. Lehtijuttujen vaikutus tasaantuu pidemmälle ajanjaksolle.

”Jos Helsingin Sanomat esimerkiksi julkaisee nettisivuillaan uutisen, joka käsittelee kirkon ongelmia, menee vain hetki, kun se näkyy eromäärissä”, Orsila sanoo.

Eilinen ei yltänyt vielä tämän vuoden ennätykseen, joka saavutettiin 1. toukokuuta, kun kirkon sisällä tapahtuneet hyväksikäyttöepäilyt nousivat julkisuuteen. Silloin eroajia oli 450. Ennätys on kuitenkin tänään vaarassa, sillä palvelun tilastosivulla olevan ennusteen mukaan tänään eroja tulee reilusti yli 400.

Orsilan mukaan naispappeuden tai kirkon ja homojen käsittelemisen aiheuttamat piikit eivät muuta sukupuolijakaumaa.

”Sitä olemme vähän ihmetelleet, sillä voisi kuvitella, että esimerkiksi naispappeusasia saisi erityisesti naiset eroamaan, mutta tästä ei ole merkkejä.”

Orsila muistuttaa, että ylivoimaisesti tärkein syy kirkosta eroamiseen on kirkollisvero.

seksuaalivähemmistöt  kirkko 
Viite