Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

TVO

Olkiluoto.
Neljän voimalan koti? Kaksi reaktoria jauhaa Olkiluodossa sähköä, yksi on rakenteilla ja yksi vasta suunnitteilla.TVO

Neljän voimalan koti? Kaksi reaktoria jauhaa Olkiluodossa sähköä, yksi on rakenteilla ja yksi vasta suunnitteilla.

TVO:n ex-johtajan luotsaama konserni sai urakoita Olkiluodosta

1.11.2012 12.48

Hanna Eriksson

TVO:n entisen varatoimistusjohtajan Rauno Mokan luotsaamaan Contineo-konserniin kuuluva RTK-palvelu on vuosia tehnyt kiinteistöhuoltourakoita Olkiluodossa.

Mokka aloitti TVO:n varatoimitusjohtajana 2003. Hän oli myös Yhtiöpalvelut-osaston johtajana, joka vastasi muun muassa TVO:n alue- ja kiinteistöhallinnosta. Mokka jäi eläkkeelle 2009.

Mokka on ollut Contineon hallituksen puheenjohtaja vuodesta 1993. RTK-palveluiden hallituksen jäsen hän on ollut 2007 alkaen. Sitä ennen hän oli RTK-palveluiden hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2001.

RTK-palvelut on tehnyt yhteistyötä Olkiluodon kanssa pitkään. Vuonna 2010 RTK-konsernilaisia työskenteli Olkiluodossa yli kaksisataa.

Satakunnan Kansa uutisoi viime vuoden keväällä, että RTK-palvelu solmi helmikuussa Teollisuuden voiman kanssa pitkäaikaisen huolto- ja siivoussopimuksen. Sopimus kattaa pääosan Olkiluodon saaren kiinteistökannasta sekä Posiva oy:n rakennukset. Satakunnan Kansan mukaan viime vuonna yhtiön palveluksessa oli Olkiluodossa 300 ihmistä.

Rauno Mokka on ollut TVO:n varatoimitusjohtaja, Contineon hallituksen puheenjohtaja ja RTK-palveluiden hallituksen jäsen. Samaan aikaan TVO-konserni on ollut tiiviissä yhteistyössä Olkiluodossa RTK-palvelun kanssa.

Rauno Mokan mukaan järjestelyssä ei ole mitään kyseenalaista.

”Vastasin varatoimitusjohtajana kiinteistöhuollosta vain jonkin aikaa. Jääväsin itseni tätä asiaa koskevista päätöksistä, en ollut sen kanssa missään tekemisissä. En osallistunut myöskään asiaa koskeviin neuvotteluihin”, Mokka sanoo Vihreälle Langalle.

Mokan mukaan hän ei ole ollut missään vaiheessa lähellä TVO:n tai RTK:n näkökulmasta RTK:n toimialaa Olkiluodossa koskevia päätöksiä.

Eikö ole ongelmallista, että olitte TVO:n varatoimistujohtaja, ja samalla hallituksen puheenjohtaja konsernissa, jolla on toimintaa Olkiluodossa?

”Hallituksen puheenjohtajana en ole ollut lähellä operatiivista toimintaa Contineossa enkä RTK:n puolella. En näe tätä ongelmana, koska olen ollut niin etäällä päätöksenteosta sekä TVO:ssa että RTK:ssa.”
Viite