Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Työryhmä jätti ratkaisut Posivan ja Fennovoiman harteille

10.1.2013 10.59

Lasse Leipola

Ydinjätteen loppusijoitusta pohtinut työryhmä luovutti raporttinsa tänään torstaina. Työryhmä suosittaa, että TVO:n ja Fortumin ydinvoimaloiden jätteistä huolehtiva Posiva jatkaisi neuvotteluja Fennovoiman kanssa.

Työryhmä käsitteli vaihtoehtoina Olkiluodon loppusijoitustilan laajentamista sekä Fennovoiman erillisen loppusijoituslaitoksen rakentamista. Sen mukaan molemmat vaihtoehdot ovat toteutettavissa turvallisesti eikä työryhmä ota kantaa suuntaan taikka toiseen vaan toteaa, että kaupalliset neuvottelut eivät kuulu työryhmän työn piiriin.

”Loppusijoitusvaihtoehtojen vertailu osoittaa, että olisi tarkoituksenmukaista ja kustannustehokasta hyödyntää alalle Posivan hankkeen myötä kehittynyt osaaminen ja saadut kokemukset sekä pyrkiä optimoituun ratkaisuun varauduttaessa tuleviin loppusijoitus toimenpiteisiin. Ratkaisevaa ei ole, onko loppusijoitustiloja yksi vai kaksi”, yhteenvedossa todetaan.

Ydinjätteen loppusijoitus on vain yksi Fennovoiman ydinvoimalahankkeen ongelmista. Viimeisen vuoden aikana hankkeesta on vetäytynyt useita merkittäviä rahoittajia.

ydinvoima  ydinjäte 
Viite