Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Oras Tynkkynen.
Ilmasta raiteille. Oras Tynkkynen sanoo, että rautatiet ja tietoliikenne vähentävät lentämisen tarvetta.Tiina Jutila / Vihreät

Ilmasta raiteille. Oras Tynkkynen sanoo, että rautatiet ja tietoliikenne vähentävät lentämisen tarvetta.

Tynkkynen: Lentoliikenne korvattavissa junalla

3.8.2010 9.14

Noora Jussila

Kansanedustaja Oras Tynkkysen (vihr) mukaan lentoliikenteen loppuminen Poriin, Seinäjoelle ja Jyväskylään on korvattavissa junaliikenteellä.

Lentoyhtiö Finncomm vahvisti eilen maanantaina lopettavansa tappiollisen lentoliikenteen näille kolmelle paikkakunnalle.

"Poriin on junarata, ja junatarjontaa lisäämällä pystytään kompensoimaan lentoliikenteen loppumista. Jyväskylä on onnellisemmassa asemassa, koska sinne menee suomalaisen mittapuun mukaan suhteellisen nopea junayhteys ja paljon junavuoroja", Tynkkynen sanoo.

Hänen mukaansa Jyväskylänkin junamatkat saadaa nopeammiksi ratayhteyksiä parantamalla. Tynkkynen muistuttaa myös, että yritysmaailmassa matkustamista on korvattu jo esimerkiksi videokonferensseilla.

"Liikenneyhteyksillä on vaikutus kaupunkien kehittymiseen, mutta uskon että vaikutus on vähentynyt viime vuosina. Tietoliikenne on korvannut matkustamista etenkin yritysmaailmassa ja pikkuhiljaa myös julkishallinnon puolella", Tynkkynen sanoo.

liikenne  lentoliikenne  junat 
Viite