Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hämmentäneet fanisivut. Ylärivissä Suomen Unicefin viralliset kotisivut sekä Facebook- ja Twitter-tilit. Kopiot alarivisssä.

Hämmentäneet fanisivut. Ylärivissä Suomen Unicefin viralliset kotisivut sekä Facebook- ja Twitter-tilit. Kopiot alarivisssä.

Unicefin varjotilit paljastuivat alaikäisten kannattajien tekemiksi – "Lähtökohta vilpitön"

27.5.2014 11.52

Sammeli Heikkinen

Unicefin Suomen osaston nimissä on perustettu Facebook- ja Twitter-tili sekä kotisivu, joilla ei ole tekemistä Unicefin kanssa. Etenkin Unicef Suomi -otsikoitu nettisivu herätti huomiota sosiaalisessa mediassa tiistaina.

Nyt Unicef tiedottaa, että kyseessä olivat alaikäisten fanien perustamat kannatussivut. Suomen Unicef on ollut yhteydessä lapsiin ja heidän vanhempiinsa ja nyt tilit ja sivu on suljettu.

"Lasten lähtökohta oli vilpitön, heidän tavoitteenaan oli auttaa Unicefia auttamaan maailman lapsia", Suomen Unicefin viestintäjohtaja Jussi Kivipuro sanoo tiedotteessa.

Facebook- ja Twitter-tilit toimivat nimellä Unicef Suomi, kun Unicefin Suomen osaston virallisten tilien nimi on Unicef Finland ja Suomen Unicef. Varjotilillä oli Facebookissa noin 200 tykkääjää ja Twitterissä 100 seuraajaa.

Tiistaina huomiota herättäneiden Unicef Suomi -nettisivujen osoite taas viittasi tanskalaiseen kotisivupalveluun 123kotisivu.fi:hin.

Sekä sometilien että kotisivun kaikki materiaali on kopioitu suoraan Unicefin vastaavista, lukuunottamatta ilmeisen toimimatonta hotmail-päätteistä sähköpostiosoitetta ja lyhyttä kehotusta lähettää siihen ehdotuksia toiminnan kehittämisestä.

Juttu ja otsikko päivitetty kello 14.35 Unicefin tiedotteen perusteella.

kansalaisjärjestöt  internet  unicef 
Viite