Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

uskalla.fi

Uskalla-kampanja. Homofobian vastaisessa kampanjassa ovat mukana muun muassa Suomen liikunta ja urheilu sekä Seta. uskalla.fi

Uskalla-kampanja. Homofobian vastaisessa kampanjassa ovat mukana muun muassa Suomen liikunta ja urheilu sekä Seta.

"Urheilu on varsinainen heterolinnake"

12.8.2009 12.35

Lasse Leipola

Urheilu on varsinainen heterolinnake, sanoo liikuntalautakunnassa kaupunginhallitusta edustava vihreiden kaupunginvaltuutettu Ville Ylikahri.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramo on kieltänyt homofobian vastaisen kampanjan julisteiden kiinnittämisen kaupungin liikuntapaikoille. Kampanja kiellettiin myös Espoossa.

”En ole yhtään yllättynyt, että kaupunkien liikuntapomot sanovat selkäydinreaktiona tällaiselle asialle ei”, Ylikahri sanoo.

Hänen tietojensa mukaan asia on tulossa liikuntalautakunnan käsiteltäväksi ja ainakin vihreät aikovat äänestää kampanjan sallimisen puolesta.

”Tällaista kampanjaa tarvitaan todella paljon ja sen aion sanoa myös Anssi Rauramolle”, Ylikahri sanoo.

Hänen mukaansa urheiluun liittyvistä ennakkoluuloista pitää päästä eroon. Esimerkiksi koululiikunnassa ei pitäisi olettaa, että pojat haluavat pelata pallopelejä.

”Helsingissä toimii homojen ja lesbojen liikuntaseura Hot, jossa liikkuminen on monelle vapauttava kokemus koululiikunnan jälkeen”, Ylikahri sanoo.

tasa-arvo  liikunta 
Viite