Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

climatesilence.org

Romney ja Obama.
Tuppisuut. Kampanja potkii ehdokkaita puhumaan ilmastonmuutoksesta.climatesilence.org

Tuppisuut. Kampanja potkii ehdokkaita puhumaan ilmastonmuutoksesta.

USA:n vaalit: Miksi ehdokkaat vaikenevat vakavasta ongelmasta?

28.9.2012 11.27

Lasse Leipola

Amerikkalainen ympäristöväki on saamassa tarpeekseen siitä, etteivät presidenttiehdokkaat kerro, miten he aikovat ratkaista ilmastokriisin. Uudella sivustolla kerätään nimiä adressiin, jossa vaaditaan ehdokkaita avaamaan suunsa.

”Vaikka Barack Obama ja Mitt Romney ripottelevat puheisiinsa mainintoja energiasta ja ilmastosta, he ovat jääräpäisen hiljaa välittömästä ja syvästä tarpeesta päästä eroon hiilipohjaisesta taloudesta”, sivuilla todetaan.

Kampanja haluaa myös muistuttaa, että Yhdysvaltoja piinanneet kuivuudet, tulvat ja maastopalot on yhdistettävissä ilmastonmuutokseen.

”Katastrofaalisen ilmaston lämpenemisen välttämiseksi 80 prosenttia tunnetuista öljy-, hiili- ja kaasuvarannoista on jätettävä hyödyntämättä”, sivuilla perustellaan.

Parhaillaan ehdokkaat valmistautuvat ensi keskiviikkona pidettävään ensimmäiseen tv-väittelyyn. CNN:n kertoi eilen torstaina, että Romneyn leirissä pyritään vähättelemään jo etukäteen väittelyn merkitystä, sillä he pelkäävät istuvan presidentin selvää voittoa.

Republikaanileiristä vuodetussa muistiossa todetaan, että kyseessä on muutenkin taitavana puhujana tunnetulle Obamalle jo kahdekses tämän tason väittely, kun Romneylle se on ensimmäinen. Lisäksi puolueen piireissä on tuoreessa muistissa, että edellisissä vaaleissa Obama voitti mielipidemittausten perusteella John McCainin selvin lukemin kaikissa väittelyssä.

ilmastonmuutos  yhdysvallat 
Viite