Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreämpi vaihtoehto? Ville Rantanen haluaa puoluetovereidensa kanssa perustaa Suomeen uuden puolueen.

Vihreämpi vaihtoehto? Ville Rantanen haluaa puoluetovereidensa kanssa perustaa Suomeen uuden puolueen.

Uudet vihreät eivät aio joukkopuolueeksi

12.11.2009 11.35

Lasse Leipola

Eilen julkisuuteen noussut uusi Vihreä puolue ei aio joukkopuolueeksi. Puolueen tiedottaja Ville Rantanen sanoo, ettei puolue havittele suurta jäsenmäärää tai paikkaa eduskunnassa. Sen sijaan se aikoo vaikuttaa kuntatasolla ja vaalien ulkopuolella.

”Valtuustoissa voi pelastaa pienen palan luontoa kerrallaan”, Rantanen sanoo.

Rantasen mukaan kuntavaaleissa mukaan ei myöskään lähde siipeilijöitä tai oman edun tavoittelijoita, joita on aina eduskuntavaaleissa.

”Sitä paitsi eduskunnassa ei ole todellisia vaikutusmahdollisuuksia pienelle puolueelle. Eikä oikeastaan isollekaan, jos se haluaa toimia vallitsevaa järjestystä vastaan."

Hänen mukaansa nettiin vuodettu puolueohjelma on oikeansuuntainen, mutta vain alustava luonnos, josta voi vetää virheellisiä johtopäätöksiä. Ohjelma on varsin radikaali, sillä siinä muun muassa vaaditaan ympäristövallankumousta.

”Moraalisesti ajatellen kaikenmuotoinen toiminta on sallittua, mutta kaikki ei välttämättä ole järkevää”, Rantanen sanoo.

Hän kumoaa myös netissä liikkuneet epäilyt, että kyseessä olisi pelkästään äärivasemmiston vihreitä vastaan kohdistama julkisuustemppu.

”Ne ovat salaliittoteorioita. Kyseessä on vakava yritys perustaa puolue.”

Ryhmässä on mukana kymmeniä ihmisiä. Rantasen mukaan porukka on tarkoituksella haluttu pitää pienenä.

”Neuvottelut onnistuvat paremmin, kun porukka ei ole liian suuri.”

Seuraavaksi puolueen aktiivit lähtevät kiertämään Suomea ja keskustelemaan ihmisten kanssa. Ensimmäiset tilaisuudet järjestetään marraskuun lopulla Tampereella ja joulukuun alussa Helsingissä.

Omista taustoistaan Rantanen suostuu paljastamaan sen verran, että on toiminut aiemmin erilaisissa vallankumouksellisissa järjestöissä ja radikaaleissa ympäristöliikkeissä. Hän ei ole missään vaiheessa ollut minkään puolueen jäsen.

vihreät 
Viite