Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uusi järjestö kuohuttaa vihreissä jo ennen perustamistaan

9.11.2011 9.31

Lasse Leipola

Puolentoista viikon päästä perustettava Armon vihreät -järjestö puhuttaa puoluetta. Kirkkomyönteisten vihreiden järjestöä ovat perustamassa muun muassa ex-kansanedustaja Kirsi Ojansuu sekä kevään vaaleissa ehdolla olleet Heikki Hiilamo ja Jukka Relander.

Yhdistyksen tavoitteena on houkutella puolueeseen ihmisiä, joille kirkko ja kristinusko ovat tärkeitä asioita.

Relander kertoi maanantaina Kotimaa24-sivuston haastattelussa, ettei hän voi kannattaa vihreiden uskontopoliittista linjausta. Hän sanoo kuulleensa myös muilta, että ihmiset ovat olleet siihen tyytymättömiä.

Järjestön perustaminen on herättänyt myös huolta vihreissä. Vihreiden entinen verkkotuottaja, Animalian tiedottaja Vesa Saarinen kirjoitti blogissaan tiistaina, että ”viesti, jonka Armon Vihreät välittivät Kotimaa-lehden uutisessa, oli ikävää luettavaa itselleni sekä – sosiaalisen median reaktioista päätellen – muille, joiden elämänkatsomus ei ole evankelis-luterilainen.”

Saarinen esitti perustettavalle järjestölle neljä toivetta. Hän muun muassa toivoi, että uusi järjestö veisi vihreää ajattelua kirkkoon, mutta ei toisi kirkkoa vihreisiin. Hän myös toivoi, ettei järjestö puutu muiden jumalien pitämiseen tai toisella tavalla ajatteleviin.

”Monien vihreiden vaatimus siitä, että uskontoihin suhtaudutaan tasa-arvoisen tyynesti, tai siitä, että valtio ja kirkko erotetaan toisistaan, ei ole hyökkäys elämänkatsomustanne kohtaan”, Saarinen kirjoitti.

Hän vetoaa uuteen järjestöön, ettei se rakentaisi puolueen sisälle leirejä.

”Väkisin puolueen sisälle rakennettu, perusteeton “maaseutuvihreiden” ja “kaupunkilaisvihreiden” välinen vastakkainasettelu ei tarvitse uskonnollissävyistä seuraajaa.”

Saarisen kirjoitus on kiinnittänyt runsaasti huomiota ja siitä on tykätty Facebookissa jo yli 620 kertaa.

vihreät  kirkko 
Viite