Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uusi ministeri asettui köyhyys-chatin vetonaulaksi

1.6.2010 12.11

Saija Räsänen

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa kuulla kansalaisten mielipiteitä köyhyydestä. Ministeriö järjestää kesäkuussa köyhyyttä ja syrjäytymistä käsittelevän kansalaiskeskustelun otakantaa.fi -verkkopalvelussa.

Keskiviikkona 9. kesäkuuta sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula keskustelee verkkopalvelussa kansalaisten kanssa köyhyyden vähentämisen keinoista.

"Köyhyyttä on todella monta eri sorttia, ei ole mitään köyhyyden prototyyppia. Esimerkiksi pitkäaikaissairaat, yksin asuvat iäkkäät naiset ja ilman työtä jääneet nuoret jäävät usein köyhyyskeskustelussa syrjään", kertoo kampanjan tiedottaja Tiina Tikander.

Tikanderin mukaan keskustelua köyhyydestä tarvitaan tämän hetken Suomessa, sillä tutkimukset kertovat tuloerojen kasvusta ja individualistisista, koventuneista arvoista. Tikander arvelee, että taloustaantuma on nostanut kiinnostusta köyhyyttä kohtaan.

Verkkopalvelussa eivät puhu ainoastaan asiantuntijat, vaan tarkoituksena on antaa puheenvuoro köyhille ja syrjäytyneille sekä heidän kanssaan työskenteleville vapaaehtoistyöntekijöille, järjestöille ja sosiaalityöntekijöille.

Vuosi 2010 on Euroopan unionissa köyhyyden ja syrjäytymisen vähentämisen teemavuosi. EU:ssa joka kuudes kansalainen elää köyhyysrajan alapuolella ja Suomessa pienituloisiin kuuluu 13,5 prosenttia väestöstä.

internet  köyhyys 
Viite