Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uusiutuvan energian jättipaketti jäi pöydälle

15.4.2010 8.58

Lasse Leipola

Hallitus ei saanut eilen torstaina pitämässään iltakoulussa päätettyä uusiutuvan energian tukipaketista. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Mauri Pekkarisen (kesk) hallitukselle esittelemä niin sanottu risupaketti toisi uusiutuvalle energialle tukia, joiden avulla sen kokonaistuotantoa voidaan lisätä kymmenessä vuodessa kolmen ydinvoimalan verran. Tarkoituksena on saavuttaa EU:n asettama tavoite.

Pekkarisen mukaan asiasta vallitsee hallituksessa periaatteellinen yhteisymmärrys.

Ympäristöjärjestö Greenpeace syytti kokouksen alla kokoomusta hallituksen kiristämisestä.

”On absurdia, että kokoomus kiristää ydinvoimalupia estämällä jo sovittujen uusiutuvan energian lisäystavoitteiden toteuttamisen. Pelkään, että puheenjohtajapeliä käyvä ministeri Pekkarinen on liian tiukasti kokoomuksen niskalukossa pystyäkseen kuuntelemaan äänestäjiään”, sanoo energiavastaava Lauri Myllyvirta järjestön tiedotteessa.

Järjestö muistuttaa, että kun edellisestä ydinvoimalasta tehtiin päätös vuonna 2002, luvattiin kivihiilen käytön rajoittamista, laajaa energiansäästöohjelmaa sekä satsauksia uusiutuvaan energiaan.

”Mikään näistä lupauksista ei toteutunut päätöksen jälkeen. Lupaukset satsauksista uusiutuvaan energiaan jäävät edelleen tyhjiksi lupauksiksi, jos ydinvoimaa rakennetaan lisää”, järjestön tiedotteessa todetaan.

ydinvoima  uusiutuvat 
Viite