Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uutuusnäytelmä kyseenalaistaa virallisen totuuden ilmastonmuutoksesta

15.2.2013 13.29

Hanna Eriksson

Tampereen työväen teatterin johtaja Riku Suokas, järjestätte keskustelutilaisuuden aiheesta Ilmastonmuutos – totta vai tarua? Milloin järjestätte keskustelutilaisuuden Evoluutio – totta vai tarua?

”Onko evoluutio asia, josta pitäisi keskustella? Ei ole. Ilmastonmuutos minun mielestäni on. Kukaan ei väitä, etteikö ilmasto muuttuisi, mutta on olemassa eri tulkintoja siitä, onko se luontaista vaihtelua vai johtuuko se siitä, että ihmistoiminta on lisännyt hiilidioksidia ilmakehässä.

Itse uskon, että se on ihmisen aiheuttamaa, mutta uusi näytelmämme Harhaoppinen kyseenalaistaa voimakkaasti tämän virallisen totuuden. Teatterin tarkoitus on provosoida ajattelemaan. Ei ole tarkoitus olla asenteellinen puoleen tai toiseen.”

Keskustelussa vastakkain ovat Helsingin yliopiston professori Markku Kulmala, joka on maailman johtavia ilmakehän aerosolien tutkijoita, ja Ylen ajankohtaistoiminnan toimituspäällikkö Matti Virtanen. Toinen on tehnyt kansainvälisesti arvostettua tutkimusta, toinen ei. Haetteko Goljat–Daavid-asetelmaa?

”Ei tietoisesti. Olemme etsineet ihmisiä, jotka ovat selvästi eri mieltä aiheesta, jotta saamme väittelyn aikaan.”

Teatterin tehtävä on ottaa kantaa. Mikä on viestinne ilmastonmuutoskeskusteluun?

”Keskustelkaa, tutkikaa ja ottakaa asiasta selvää. Muodostakaa sen jälkeen asiasta oma mielipiteenne.”

ilmastonmuutos  teatteri 




Viite