Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vähäpäästöisille autoille -50% pysäköintiale Helsingissä

1.6.2010 10.11

Saija Räsänen

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi eilen maanantaina suunnitelman vähäpäästöisimmiksi luokitelluille autoille annettavista pysäköintialennuksista kantakaupungissa. Vähäpäästöiset autot voi tulevaisuudessa pysäköidä puolet muita autoja halvemmalla, jos valtuusto hyväksyy esityksen.

Alennus koskisi kaikkia yleisten liikennealueiden maksullisia pysäköintipaikkoja, joita ovat kaikille maksulliset lippuautomaatti- ja mittaripaikat sekä maksulliset asukaspysäköintipaikat. 

Vähäpäästöisiksi luokiteltiin esityksessä bensiini- ja dieselautot, joiden hiilidioksidipäästöt ovat alle 100 grammaa kilometrilta sekä kaasuautot ja etanoliautot, joiden hiilidioksidipäästöt ovat alle 150 grammaa kilometrilta sekä täyssähköautot.

Maksaminen tapahtuisi autokohtaisella maksulaitteella tai mobiilipäätelaitteella, joihin ohjelmoitaisiin alennetut taksat.

Vähäpäästöisille autoille myönnettävät pysäköintialennukset olisivat määräaikaisia, sillä kaupunki tarkistaisi sekä vähäpäästöisyyden kriteerejä että etuisuuksia kahden vuoden kuluttua niiden käyttöönotosta.

Kaupunginhallitus kannatti myös ympäristövyöhykkeen perustamista Helsinkiin. Vyöhykkeen sisällä suosittaisiin kaupungin autokaluston, eli bussien ja jäteautojen, vähäpäästöisyyttä. 

Vihreät teki kokouksessa vastaesityksen, jolla se halusi myös yksityiset henkilö- ja pakettiautot mukaan ympäristövyöhykkeeseen. Esitys kuitenkin kaatui kokoomuksen ja sdp:n vastustukseen äänin 8-7.

 

 

liikenne  sähköautot  helsinki  yksityisautoilu 
Viite