Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

elTrekero / Wikimedia Commons (CC-BY)

Songdo.
Älykaupunki. Ilmastorahaston uusi kotipaikka Songdo on Incheonin kaupungin kylkeen rakennettu bisneskeskus. (Tarkennus kello 12.33: Rahaston päämaja ei näy kuvassa.)elTrekero / Wikimedia Commons (CC-BY)

Älykaupunki. Ilmastorahaston uusi kotipaikka Songdo on Incheonin kaupungin kylkeen rakennettu bisneskeskus. (Tarkennus kello 12.33: Rahaston päämaja ei näy kuvassa.)

Vähävaraisen ilmastorahaston päämaja avattiin

5.12.2013 9.35

Lasse Leipola

Kansainvälisen ilmastorahasto päämaja otettiin käyttöön eilen keskiviikkona Etelä-Korean Songdossa. Tähän asti rahastoa on pyöritetty Saksan Bonnissa sijainneista väliaikaistiloista. Samoissa G-Tower -rakennuksen tiloissa toimii myös muita YK-organisaatioita.

”Koimme Filippiineillä hiljattain kipeästi sen, miksi ilmastotoimilla on niin kova kiire. Olenkin tyytyväinen, että rahasto on valmiina aloittamaan ripeän pääomien keruun ensi vuonna, jotta saamme rahan virtaamaan maihin, jotka sitä eniten tarvitsevat”, rahaston puheenjohtaja Jose Maria Sarte Salceda sanoo tiedotteessa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan rahastolla, jonka on määrä pyörittää vuoteen 2020 mennessä 100 miljardin dollarin vuosittaista ilmastorahoitusta, on toistaiseksi käytössään vain 40 miljoonaa dollaria sen omiin toimintakuluihin. Rahoituksen kasvattamisen aikataulusta ei ole olemassa suunnitelmaa.

Kehitysmaat esittivät Varsovan ilmastokokouksessa 70 miljardin välitavoitetta vuodelle 2016, mutta se ei mennyt läpi.

ilmastorahasto  ilmastorahoitus 


Lisää aiheesta:Viite