Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors / Keksi

Pettymys Tavastialla.
Huonoja uutisia. Vihreiden vaalivalvojaisissa ei iloittu vaalituloksista.Mikael Ahlfors / Keksi

Huonoja uutisia. Vihreiden vaalivalvojaisissa ei iloittu vaalituloksista.

Vaalien liveseuranta: Pettymys Tavastialla

18.4.2011 0.00

Vihreä Lanka

Vihreä Lanka seuraa vaali-illan tapahtumia yöhön saakka. Voit seurata tätä uutisvirtaa myös osoitteessa facebook.com/vihrealanka.

23.28 Vihreiden vaalitulos näyttäisi vahvistuvan: 7,2 prosenttia ja kymmenen paikkaa. Uusina eduskuntaan nousevat Satu Haapanen Oulusta ja Jani Toivola Uudeltamaalta. Vanhoista, jatkoa hakeneista kansanedustajista ulkopuolelle jäivät Heli Järvinen (Etelä-Savo), Jyrki Kasvi (Uusimaa), Kirsi Ojansuu (Häme), Erkki Pulliainen (Oulu) ja Johanna Sumuvuori (Helsinki). (LL)

23.04 Vakavaksihan tämä vetää. Tavastialla ollaan tyrmistyneitä ja pettyneitä. "Näiden vaalien tulos on sellainen, että meidän kannattamat tavoitteet ja arvot meidän ajamina ovat kärsineet selkeän tappion", sanoi Anni Sinnemäki. (NJ)

22.53 Kirsi Ojansuu putoaa eduskunnasta ja vihreät jäävät ilman paikkoja Hämeessä. (LL)

22.39 Vihreiden kannatus virallisessa laskennassa kavunnut jo seitsemään prosenttiin. Paikkoja edelleen kymmenen. (LL)

22.24 Demarit juhlivat valvojaisissaan jo voittoaan vihreistä Helsingissä ja näkyvissä olevaa paluutaan kaupungin toiseksi suurimmaksi puolueeksi. (JV)

22.20 Keskustan Mari Kiviniemi Musiikkitalolla: "Kyllähän tämä rökäletappio oli. Kahden hallituskauden vastuu painoi ratkaisevasti." (JH)

22.16 Perussuomalaisten nousu latistaa tunnelmaa Tavastialla. Täällä suunnitellaan joukkopakoa Suomesta. Saksa vaikuttaisi olevan vahvoilla kohdemaana. (NJ)

22.14 Heli Järvinen putoaa eduskunnasta ja vihreät jäävät ilman paikkoja Etelä-Savossa. (LL)

22.10 "Tää on viimeinen taisto", laulettiin sdp:n valvojaisissa Seurahuoneen vessakäytävällä, kun yli 80 prosenttia koko maan äänistä on laskettu. (JV)

22.08 Virallisen ääntenlaskun mukaan Outi Alanko-Kahiluoto on noussut läpimenijöiden joukkoon. Saldo tällä hetkellä kymmenen paikkaa. Kannatus lasketuista äänistä 6,4 prosenttia ja nousee koko ajan. (LL)

22.06 "Nytkö ne hallitusneuvottelut alkoivat?" pohdittiin Musiikkitalolla, kun Timo Soini ja Jyrki Katainen kävelivät peräkanaa vessaan. Hmmm. (JL)

21.59 Yhdeksäntenä vihreänä eduskuntaan nousemassa Satu Haapanen Oulusta. (LL)

21.58 Paavo Arhinmäki kritisoi Musiikkitalolla vihaisesti Yleä epätasa-arvoisesta kohtelusta. (JH)

21.47 Ylen ennuste mykisti Tavastian, mutta kyllä täällä silti toiveikkaita ollaan. "Ei me millään hävitä noin paljon", sanoo Ville Tuominen. (NJ)

21.41 Vihreiden nousu on alkanut! Kannatus kävi jo 5,7 prosentissa ja paikat seitsemässä. Nyt 5,8 ja kahdeksan paikkaa. Vielä on matkaa vaalivoittoon, mutta niin on laskemattomia ääniäkin. (LL)

21.39 No huh huh! Onhan tuo nyt ihan v... hurja tulos! kommentoi Paavo Arhinmäki tuoreeltaan Ylen laskelmia. Vasemmistoliitto on saamassa Silvia Modigin uutena Helsingistä läpi, Lappiin jää Tennilän kokoinen aukko, Arhinmäki sanoo ja rullailee iPadillään Ylen reaaliaikaisia tuloksia Musiikkitalolla.

21.26 Ylen ennusteen mukaan vihreille tulossa kymmenen paikkaa ja 7,3 prosenttia äänistä. Kokoomus niukasti suurin 42 paikalla, mutta vain yhden paikan päässä kärkkyvät sdp ja perussuomalaiset. Keskusta jäämässä 36 paikkaan. (LL)

21.13 "Ensimmäiset kaksi tuntia ovat aina kuumottavat. Sitten kannatus alkaa nousta ja lopussa tunnelma paranee", kommentoi kampanjapäällikkö Ville Tuominen. Kuohuviiniä menee Tavastian baaritiskillä eniten, eli tunnelma nousee jossain vaiheessa varmaan syystä tai toisesta. (NJ)

21.07 Halla-Aho saapui Bottalle kiiltävällä mustalla autolla. Helsingin äänikunigas oli halunnut katsella ennakkoäänien laskennan kaikessa rauhassa kotona. (A-EL)

20.56 "Kyllä kansa tietää", naureskeli Soini halatessaan Kiviniemeä Musiikkitalolla. Voittajan ja häviäjän kohtaaminen. (JH)

20.55 "On aivan käsittämätöntä, että noin moni ihminen on äänestänyt minua ennakkoon", Nasima Razmyar, vuoden 2010 pakolaisnainen äimisteli sdp:n valvojaisissa. Razmyar taistelee Helsingin vaalipiirin viimeisestä paikasta kokoomuksen Farbardhe Hetemaj'n ja vihreiden Outi Alanko-Kahiluodon kanssa. "Upeaa, että puolueen teemat ja kampanja on ptettu näin hienosti vastaan", Razmyar sanoi Vihreälle Langalle. (JV)

20.52 Hymy ei ole Tavastialla enää yhtä herkässä kuin ennen ennakkoääniä. Vihreiden vaalituloksen selkenemistä odotellaan vielä, mutta jo nyt monelle on varmaa, että oma läpimeno jäi vain haaveeksi. Myös perussuomalaisten nousu latistaa tunnelmaa. Monet uskovat vihreiden tuloksen vielä paranevan, myös Anna Moring uskoo että tulosta joudutaan odottamaan loppuun asti.

"Sen takia vihreiden vaalibileet on todelliset vaalibileet, että siellä lopussa se kiitos sitten seisoo." (NJ)

20.43 Liki tuskallisen odottava fiilis Tavastialla. Jonot baaritiskille kasvavat. Sinnemäki summaa fiiliksiä: "Näyttää hyvin epäselvältä." (NJ)

20.38 Matti Putkosella on pinna kireällä vaikka puolue on tekemässä historiallista tulosta. Putkonen riuhtoo toimittajia hihoista ja puhisee ärtymyksestä. Onkohan sillä ahtaan paikan kammo? (A-EL)

20.18 ”Aivan aluksi haluaisin kiittää kaikkia paikalletulijoita", sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen aloitti puheensa demareiden valvojaisissa sen jälkeen, kun ennakkoäänien tulos oli lävähtänyt screenille Seurahuoneella. Yleisö puolestaan puhkesi voitonriemuiseen huutoon sdp:n 19,6 prosentin saaliille. Urpilainen kuitenkin muistutti puheessaan myös, että edessä on vielä "melkoinen trilleri". (JV)

20.11 Persuilla tunnelma kuin Lasse Virenin kultajuhlissa. Soinin ensimmäiset sanat ennakkoäänilaskennan jälkeen oli "voi luoja". Vihreille vain yhdeksän paikkaa: tämä on ilon päivä, persut hurraavat. (A-EL)

20.09 Anni Sinnemäki ennakkoäänistä: "Aivan kaikki on vielä auki ja mahdollista." Panu Laturi uskoo että lopullinen vaalitulos on viime vaaleja parempi. (NJ).

20.04 Kokoomukselle suurin saalis ennakkoäänistä: 20,2 prosenttia. Kakkosena sdp 19,4 ja kolmantena perussuomalaiset 18,7. Ennakkoäänissä perinteisesti vahvoilla ollut keskusta sai vain 17,4 prosenttia. (LL)

20.01 Vihreille 6,4 prosenttia ensimmäisistä äänistä. Samaa luokkaa kuin neljä vuotta sitten. (LL)

19.58 Sdp:n valvojaisissa ravintola Seurahuoneella juhlasali on ääriään myötä täynnä väkeä. Tunnelma on paitsi odottava, myös tiivis ja kuuma. Ennakkoäänien tulos on yleensä ennustanut demarien tulosta hyvin. (JV)

19.47 Panu Laturi sanoo, ettei ikinä ole jännittänyt näin paljon. Tavastialla on biletysfiilis, vaikka äänistä ei ole vielä tietoakaan. Muuttuuko fiilis kun ennakkoäänet saadaan kohta? (NJ)

19.43 Musiikkitalolla ei ole ainakaan vielä minkäänlaista tunnelmaa. Toimittajat ovatkin vain töissä täällä. (JH)

19.44. Kaikki ennakkoääniä ei ehditä laskea kahdeksaksi, kertoo MTV3. Ainakin Oulun vaalipiirin ääniä jää puuttumaan. (LL)

19.41. Anni Sinnemäki screenillä: persut buuuaaa kovaan ääneen. (A-EL)

19.33 Vihreiden vaalivalvojaisiin Tavastialle tiputtelee hiljalleen ihmisiä. Seinillä vihreitä ilmapalloja ja pöydillä kuohuviinipulloja. Vähän tuntuu ehdokkaita jännittävän. (NJ)

19.05 Persujen vaalivalvojaisissa tutkittiin alkajaisiksi laukku. Pöydissä puhutaan Vennamosta. (A-EL)

18.00 Vihreillä ei ole syytä hätään, vaikka ennakkoäänistä tulisi puolueelle vain 6,5 prosenttia. Sekin voi tietää niukkaa vaalivoittoa. Vihreät kun äänestävät muihin nähden aktiivisesti varsinaisena vaalipäivänä. Yleensä todellinen tulos on noin kaksi prosenttiyksikköä suurempi kuin kello 20:n aikaan tv-ruudulle rävähtävä tulos. Jos vihreä palkki kohoaa heti kahdeksan tuntumaan, lienee jo syytä juhlaan. (JH)

eduskuntavaalit 


Lisää aiheesta:



Viite