Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vaalirahatyöryhmän tulokset julki tänään

13.10.2009 10.21

Jukka Vahti

Lauri Tarastin johtama vaali- ja puoluerahoituslakien uudistamista valmisteleva työryhmä esittelee työnsä tuloksia tiistaina aamupäivällä. Esityksen julkistaminen toimittajille oikeusministeriön tiloissa viivästyi kuitenkin tunnilla yhdestätoista kahteentoista, koska esitys ei ollut vielä valmis.

Näillä näkymin ryhmän esitys jää erimieliseksi ainakin vaalikampanjoiden menokattojen ja yksittäisille lahjoituksille asetettavien rajoitusten osalta. Kattoja vastustavat kokoomus ja rkp, joten hallituksen rivit ovat asian suhteen hajallaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi toivoi viime viikolla Vihreän Langan haastattelussa Tarastin ryhmälle lisäaikaa, koska monet lakiuudistuksen yksityiskohdat olivat vielä auki. Hänen mielestään lakien uudistaminen etenisi työryhmässä nopeammin kuin "raakileena" tuotu lakiesitys eduskunnassa.

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr) mielestä työryhmällä on kuitenkin ollut riittävästi aikaa. Myöskään keskusta ei ole ollut työryhmälle annettavan lisäajan kannalla.

 




Viite