Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jussi Vierimaa

Amu Urhonen.
Vammaisten puolesta. Kynnyksen puheenjohtaja Amu Urhonen on harmissaan, että vihreät eivät pidä vammaisten asioita esillä. Jussi Vierimaa

Vammaisten puolesta. Kynnyksen puheenjohtaja Amu Urhonen on harmissaan, että vihreät eivät pidä vammaisten asioita esillä.

Vaikeavammaiset saavat viimein apua lain nojalla

28.11.2008 15.15

Lasse Leipola

Kuntien on tulevaisuudessa tarjottava henkilökohtaista apua vaikeavammaisille. Lakiehdotus hyväksyttiin tänään perjantaina sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Vammaisten oikeuksia ajavan Kynnyksen vastavalittu puheenjohtaja Amu Urhonen (vihr) kiittelee lakiuudistusta.

”On hirveän tärkeää, että vammaiset saavat tarvitsemansa avun ilman, että heidän täytyy asua laitoksissa. Tämä on hieno juttu, jonka eteen on tehty töitä todella pitkään”, Urhonen sanoo.

Urhonen on parhaillaan Ruotsissa vammaisten itsenäistä asumista käsittelevässä seminaarissa. Urhosen mukaan Ruotsissa on laskettu, että henkilökohtainen avustaja tulee laitospaikkaa halvemmaksi.

”Suomessa kunnat saavat hirveän sätkyn tästä uudesta laista. Niiden tulisi kuitenkin ymmärtää, että henkilökohtaisiin avustajiin laitettu raha tulee takaisin muun muassa sen ansiosta, että vammaiset pääsevät palkkatöihin”, Urhonen sanoo.

Urhonen kritisoi myös vihreitä.

”Vihreät ovat suhtautuneet ehdotukseen myönteisesti, mutta eivät ole hurranneet sitä tarpeeksi. Nyt kunnia menee kokoomukselle, koska peruspalveluministeri Paula Risikko on valmistellut tätä lakia”, Urhonen sanoo.

Hän muistuttaa, että vihreiden Kalle Könkkölä ja Ulla Anttila ovat tehneet vuosikymmenten taustatyön asenneilmaston muuttamiseksi.

vihreät  vammaiset 


Lisää aiheesta:Viite