Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

WikimediaCommons

Ilmastonmuutos
Lämpenevä maailma. Yksi WWF-säätiön tavoitteista koskee ilmastonmuutoksen hillintää.WikimediaCommons

Lämpenevä maailma. Yksi WWF-säätiön tavoitteista koskee ilmastonmuutoksen hillintää.

Vain joka viides euroehdokas sitoutunut WWF:n tavoitteisiin

9.5.2014 11.31

Hannele Suojanen

Vasta 56 suomalaista eurovaaliehdokasta, eli noin joka viides, on allekirjoittanut Maailman luonnonsäätiön huhtikuussa julkistaman sitoumuksen edistää säätiön laatimia ympäristönsuojelutavoitteita. Tavoitteiden tarkoituksena on edistää Euroopan unionin toimintaa ympäristönsuojelun edelläkävijänä ja varmistaa resurssien kestävä hyödyntäminen.

Eniten allekirjoittaneita löytyy vihreiden ehdokkaista, joista 13 on tähän mennessä sitoutunut edistämään tavoitteita. Toinen ahkera on sdp yhdeksällä sitoutuneella ehdokkaalla. Suurista puolueista keskusta on ainoa, jonka ehdokkaista yksikään ei löydy vielä listalta.

WWF:n kirjaamat yhdeksän ympäristön kannalta tärkeää tavoitetta koskevat niin kestävämpään kulutukseen innostamista, vesistöjen suojelua, ilmastonmuutoksen torjuntaa kuin muitakin ajankohtaisia ympäristöasioita.

Sitoumus on ehdokkaiden allekirjoitettavissa kaikissa jäsenmaissa. Äänestäjät voivat innostaa puolueita kiinnittämään huomiota ympäristöasioihin jakamalla sitoumusta sosiaalisessa mediassa. Ehdokkaat voivat allekirjoittaa WWF:n ympäristösitoumuksen 25. toukokuuta asti.

eurovaalit  ympäristönsuojelu Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri