Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Tuija Brax.
Äänestys edessä. Tuija Braxin mukaan olisi käsittämätöntä, jos lakivaliokunta ei päästäisi avioliittolakia tällä kertaa täysistuntoon.Vihreät

Äänestys edessä. Tuija Braxin mukaan olisi käsittämätöntä, jos lakivaliokunta ei päästäisi avioliittolakia tällä kertaa täysistuntoon.

Valiokunta tuskin torppaa avioliittolakia

21.2.2014 13.46

Minna Suihkonen

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista etenee todennäköisesti eduskunnan täysistunnon äänestykseen.

Seuraavaksi aloitetta käsittelee lakivaliokunta. Valiokunta on vihreiden edustajaa lukuunottamatta kokoonpanoltaan sama kuin vuosi sitten, jolloin se torppasi kansanedustajien aloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Isyyslomalle lähteneen Jani Toivolan tilalle lakivaliokuntaan tuli Oras Tynkkynen.

Aloitteen pysähtyminen valiokuntaan tällä kertaa olisi erikoista, sillä turkistarhauskieltoa esittänyt ensimmäinen kansalaisaloite pääsi täysistuntokäsittelyyn.

”Se olisi käsittämätöntä”, sanoo vihreiden kansanedustaja Tuija Brax. ”Turkisarhausaloitteen käsittelyssä lähes kaikkien puolueiden kansanedustajat korostivat, että kansalaisaloitteet pitää saada saliin”, Brax muistuttaa.

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi 166 851 allekirjoitusta. Turkistarhauksen kieltoaloitteella allekirjoituksia oli noin 70 000.

tasa-arvo 
Viite