Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

WWF

WWF:n opas.
Vaatekytkyt. Puuvilla on yksi WWF:n oppaassa tarkasteltavista hyödykkeistä.WWF

Vaatekytkyt. Puuvilla on yksi WWF:n oppaassa tarkasteltavista hyödykkeistä.

Valoa tunnelin päässä: pelastaako tämä sijoitusopas maailman?

25.9.2012 14.03

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö WWF kannustaa investoijia huomioimaan sijoitusten vaikutukset kestävään kehitykseen. Järjestö on julkaissut aiheesta The 2050 Criteria -oppaan.

”Perusteellisella ja tieteellisellä kestävyyskriteeristöllä, joka koskee lainaamista ja investointeja, ja sen käyttöönotolla finanssi-instituutiot voivat hallita riskejään ja varmistaa, että varat ovat turvassa pitkällä aikavälillä”, kirjoittaa WWF:n markkinamuutoksesta vastaava johtaja James Clay oppaan esipuheessa.

Oppaassa on katsaukset ympäristön kannalta tärkeimpien hyödykkeiden markkinoille, joita ovat muun muassa puuvilla, maitotuotteet, palmuöljy ja bioenergia. Näiden osalta arvioidaan markkinatilannetta ja riskejä sekä esitellään sertifikaatteja.

”Sijoittajat ovat hyvin tietoisia ruokamarkkinoiden buumista, mutta kaikki eivät täysin ymmärrä monimutkaisia ympäristövaikutuksia. Kiitos WWF:n osaamisen ja ymmärryksen, tämä opas valaisee markkinoiden ja luonnonsuojelun yhteyttä”, sanoo Credit Suissen kestävän kehityksen johtaja John Tobin sanoo.

luonnonsuojelu  sijoittaminen  kestävä kehitys 
Viite