Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puoluehallitus kartalla. Valta pysyi etelässä, liikahti hieman länteen. (Kartasta on jäänyt pois Satakunnan Anne Bland. Toimitus pahoittelee virhettä.)

Puoluehallitus kartalla. Valta pysyi etelässä, liikahti hieman länteen. (Kartasta on jäänyt pois Satakunnan Anne Bland. Toimitus pahoittelee virhettä.)

Valta vihreissä liikahti kohti länttä

30.5.2013 12.14

Sammeli Heikkinen

Varsinais-Suomi nousi haastamaan pääkaupunkiseudun puolueen ohjaksissa, kun vihreiden johto vaihtui puheenjohtajansa takana Espoon puoluekokouksessa.

Puheenjohtajana jatkaa turkulainen Ville Niinistö, mutta puoluesihteeri vaihtui pohjalaistaustaisesta helsinkiläisestä Panu Laturista turkulaiseksi Lasse Miettiseksi.

Varapuheenjohtajista paikkansa säilytti joensuulainen Krista Mikkonen. Uusista varapuheenjohtajista Touko Aalto tulee Jyväskylästä ja Anne Bland Huittisista Satakunnasta.

Aalto tosin käytännössä asuu Helsingissä, sillä hän on kansanedustaja Jani Toivolan avustaja.

Puoluehallituksen varsinaisesta kahdeksasta jäsenestä kaksi on Varsinais-Suomesta: Monika Antikainen Ruskosta ja Vinoa edustava Saara Ilvessalo Turusta.

Hallituksessa pääkaupunkiseutu on vielä ylivoimainen, sillä Inka Hopsu Espoosta ja Tuomas Viskari Helsingistä saivat jatkokauden ja heidän lisäkseen hallitukseen valittiin Marjut Joensuu Espoosta ja Sami Halme Helsingistä.

Muutos edelliseen puoluehallitukseen oli kuitenkin merkittävä, sillä pääkaupunkiseutu menetti yhden paikan ja Varsinais-Suomi sai kaksi.

Uuden puoluehallituksen kaksi muuta jäsentä ovat Paula Pohjanrinne Kempeleestä ja Heikki Sairanen Tampereelta.

Pääkaupunkiseudun sisäisessä paikkavertailussa asemiaan menettivät Helsinki ja Vantaa. Uudessa puheenjohtajistossa ja hallituksessa on vain kaksi helsinkiläistä, Viskari ja Halme. Vantaa taas menetti varapuheenjohtaja Timo Juurikkalan mukana ainoan paikkansa puolueen terävimmässä kärjessä.

Puoluevaltuuston puheenjohtajan paikka pysyi helsinkiläisellä. Johanna Sumuvuoren tilalle tuli Mari Puoskari.

vihreät 




Viite