Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Valtuusto jyräsi asunnot Meri-Rastilan metsään - "asukasdemokratian pilkkaamista"

12.12.2013 11.51

Sammeli Heikkinen

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkona, että Meri-Rastilan kaupunginosan uudet asunnot rakennetaan metsää tuhoavan vaihtoehdon mukaan.

Noin 2 000 uuden asunnon rakentaminen yhteen nippuun Meri-Rastilan tien ja Vuosaaren venesataman väliin ajoivat läpi kokoomus ja demarit, joita tuki suurin osa perussuomalaisista, myös Jussi Halla-aho, joka vielä kaupunginhallituksessa äänesti esitystä vastaan.

Meri-Rastilan kaavaehdotuksen palauttamista valmisteluun kannattivat vihreät vasemmistoliitto, kristilliset ja SKP sekä Laura Elonen-Finne ja Gunvor Brettschneider RKP:stä, Jarmo Nieminen ja Timo Raittinen kokoomuksesta, Nina Huru ja Seppo Kanerva perussuomalaisista sekä Jape Lovén ja Ville Jalovaara SDP:stä (äänestyskartta).

Kaavaa valtuustossa vastustaneet eivät vastustaneet uusien asuntojen rakentamista Meri-Rastilaan, vaan niiden sijoittamista arvokkaaseen lähimetsään. Palautusehdotuksessa asunnot olisi rakennettu vaihtoehtoisen kaavan mukaan, jolloin noin 2000 ihmisen asunnot olisi sijoitettu metroaseman lähelle jo olemassaolevalle asuinalueelle.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajan Emma Karin mielestä rantametsän hävittäminen olisi "asukasdemokratian ja kansanliikkeen pilkkaamista". Hän arvioi, että vaihtoehtoinen kaava olisi saatu lainvoimaiseksi nopeammin kuin nyt hyväksytty, sillä vaihtoehtokaavalla oli selvästi enemmän kannatusta paikallisten asukkaiden keskuudessa.

"Jos me haluamme kaupunkilaisten tuen Helsingin rakentamiseen, meidän on otettava heidän näkemyksensä ja arvostuksensa tosissaan", Kari sanoo vihreiden tiedotteessa.

Ylen mukaan merirastilaiset asukasaktiivit valmistautuvat jo valittamaan valtuuston päätöksestä.

kaavoitus  asuminen  ympäristö 
Viite