Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Valtuustojen paikkaneuvottelut monissa kaupungeissa vielä kesken

12.12.2012 13.13

Anu-Elina Lehti

Valtuustojen paikkaneuvottelut ovat monessa kaupungissa yhä kesken. Turussa neuvottelut eivät ole vielä kunnolla käynnistyneetkään ja Helsingissä ollaan jo loppusuoralla.

Helsingin vihreiden uusi valtuustoryhmä valitsi viime viikolla Mari Puoskarin valtuuston puheenjohtajaksi. Emma Kari valittiin valtuustoryhmän puheenjohtajaksi ja kaupunginhallituksen vihreiksi jäseniksi valittiin Tuuli Kousa, Hannu Oskala sekä Erkki Perälä.

Opetuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Outi Alanko-Kahiluoto, kulttuurilautakunnan puheenjohtajaksi Johanna Sumuvuori, sekä uuden varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajaksi Sanna Vesikansa.

Tampereen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen on valittu jatkamaan tehtävässään. Lisäksi hän jatkaa Tampereen apulaispormestarina.

Näillä näkymin vihreät saavat yhden jäsenen ja kaksi varajäsentä kaupunginhallitukseen ja lautakuntiin. Vihreät ovat saamassa varapuheenjohtajuuden yhdyskuntalautakunnassa ja ikäihmisten palvelulautakunnassa. Lisäksi vihreät saavat Tampereella jäsenen kaikkiin johtokuntiin sekä valtuuston ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajan paikan.

Vantaalla vihreät saivat kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajan paikan ja kaksi paikkaa kaupunginhallituksessa, tarkastusvaliokunnan varapuheenjohtajuuden sekä kaksi paikkaa kaupunginhallituksessa, yleisjaostossa, lautakunnissa ja aluetoimikunnissa ja monikulttuurisuusasiain neuvottelukunassa. Lisäksi vihreät saivat Kivistön aluetoimikunnan puheenjohtajan paikan.

Jyväskylän valtuustossa neuvottelut ovat loppusuoralla. Vihreät ovat saaneet vähemmän paikkoja kuin aikaisemmin. Vihreä ryhmä on saamassa kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajapaikan sekä varapuheenjohtajuuden yhteen lautakuntaan.

”Vihreiden paikkojen väheneminen johtuu sekä vaalituloksesta, jossa valtuustopaikkamäärämme putosi kahdella, että kaupungin organisaatiouudistuksesta”, sanoo Jyväskylän vihreiden toiminnanjohtaja Veikko Ahola.

Espoossa vihreät saivat kaupungin hallituksen 1. varapuheenjohtajan paikan ja uuden tila- ja asuntojaoston puheenjohtajuuden. Lisäksi vihreillä on yksi edustaja valtuuston puheenjohtajistossa neljä vuotta, joista yksi v uosi varsinaista puheenjohtajuutta.

Lisäksi vihreät saavat kaupunkisuunnittelu-, rakennus-, tarkastus-. ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajuuden sekä ympäristölautakunnan puheenjohtajuuden. Vihreillä on puheenjohtaja kestävän kehityksen ohjelmaryhmässä ja varapuheenjohtaja Osallistuva Espoo -ryhmässä.

Oulussa vihreät saivat kaksi jäsentä kaupunginhallitukseen sekä yhden yhden paikan kaikkiin tärkeimpiin lautakuntiin. Oulussa vihreille lankesi rakennuslautakunnan puheenjohtajuus ja yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtajuus.

”Paikkoja on selvästi vähemmän kuin viime kaudella, sillä suuret ääniharavat kuten Erkki Pulliainen ja Taina Pitkänen-Koli eivät olleet Oulun listoilla kunnallisvaaleissa”, sanoo vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Veikko Ervasti.

vihreät  kuntavaalit 
Viite