Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / viima (CC-BY)

HKL:n bussissa.
Palmuöljyllä töihin? Palmuöljyä kokeillaan Helsingin joukkoliikenteessä.Flickr / viima (CC-BY)

Palmuöljyllä töihin? Palmuöljyä kokeillaan Helsingin joukkoliikenteessä.

Valtuustolla ei ollut taaskaan aikaa palmuöljylle

24.9.2009 9.27

Lasse Leipola

Helsingin kaupunginvaltuusto joutui jo toistamiseen lykkäämään päätöstä palmuöljykokeilun jatkamisesta joukkoliikenteessä. Päätös siirtyy kahden viikon päähän.

”Siihen on ihan yksinkertainen syy. Aloitteet olivat esityslistan loppupäässä, ja kun sinne asti päästiin, kello lähenteli puoltayötä. Ne aloitteet, joista haluttiin keskustelua, siirrettiin seuraavaan kokoukseen”, kertoo kaupungin lehdistöpäällikkö Tapio Kari.

Asia jätettiin pöydälle kaksi viikkoa sitten, kun keskustelu päiväkotien ruokailun siirtämisestä Palmialle venyi yöhön.

Kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasen (skp) tekemän aloitteen, jolla vaaditaan palmuöljykokeilun keskeyttämistä, on allekirjoittanut 48 valtuutettua, joka on selkeä enemmistö. Hakasen mukaan allekirjoittajia on kaikista ryhmistä, eniten vihreistä ja vasemmistosta.

Espoon ja Vantaan valtuustot ovat päättäneet jo aiemmin, että kokeilu katsotaan loppuun ja sen jälkeen palmuöljyn käytöstä pyritään eroon mahdollisuuksien mukaan.

Muun muassa Greenpeace on varoitellut, että valtuustolla on nyt viimeinen tilaisuus lopettaa palmuöljyn käyttö joukkoliikenteessä. Päätäntävalta asiassa siirtyy vuodenvaihteessa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän hallitukselle.

liikenne  palmuöljy 




Viite