Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Matti Hilli.
Eläkkeelle. Matti Hilli jättää Vapon Tomi Yli-Kyynyn käsiin.Mikael Ahlfors

Eläkkeelle. Matti Hilli jättää Vapon Tomi Yli-Kyynyn käsiin.

Vapon uusi toimitusjohtaja aikoo muuttaa yhtiön vihreämmäksi

9.9.2010 9.04

Hanna Eriksson

Vapon uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu nykyinen Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Tomi Yli-Kyyny. 48-vuotias Yli-Kyyny aloittaa Vapon johdossa ensi huhtikuussa.

Turpeen sinnikkäänä puolestapuhujana tunnettu Vapon nykyinen toimitusjohtaja Matti Hilli jää eläkkeelle ensi kesänä.

Yli-Kyyny aikoo koettaa muuttaa Vapoa piirun verran vihreämmäksi.

”Vapo on mielestäni mainettaan parempi yhtiö ja tavoitteeni on viedä Vapoa muutama metri vihreämpään suuntaan toiminnallisesti, mutta myös julkisuudessa ja tunnetasolla”, Yli-Kyyny toteaa yhtiön tiedotteessa.

”Haluan saada kaikki sidosryhmät ylpeäksi metsäenergian ja turpeen mahdollisuuksista. Tehtäväni on kehittää Vapoa asiakaslähtöisenä, kaupallisesti uudistuvana, uusiutuvan ja luonnossa kasvavan kotimaisen energian kilpailukykyisenä veturina.”

Vapon hallituksen puheenjohtaja Juho Lipsanen sanoo yhtiön tiedotteessa uskovansa, että että Yli-Kyyny ”pystyy osallistumaan energiapoliittiseen keskusteluun niin fakta-, politiikka- kuin tunnetasolla sekä toimimaan tarmokkaasti kotimaisen energian puolesta.”

Suomen valtio omistaa emoyhtiö Vapo Oy:n osakkeista 50,1 prosenttia. Vapo-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 573,7 miljoonaa euroa.

 

 turve 


Lisää aiheesta:Viite