Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ron Almog / Wikimedia Commons (CC-BY)

Näyttävä taivas.
Uusi alku vai viimeinen valonpilkahdus? Varsovan ilmastokokousessa on paljon pelissä.Ron Almog / Wikimedia Commons (CC-BY)

Uusi alku vai viimeinen valonpilkahdus? Varsovan ilmastokokousessa on paljon pelissä.

Varsovan ilmastokokous alkaa

11.11.2013 8.42

Lasse Leipola

Kaksiviikkoinen Varsovan ilmastokokous alkaa tänään maanantaina. Kokouksessa on määrä neuvotella ilmastosopimuksesta, joka pitäisi solmia Pariisissa vuoden 2015 lopussa.

”Nykyiset lupaukset päästöjen vähentämiseksi eivät yksinkertaisesti riitä rajoittamaan lämpenemistä sovittuun kahteen asteeseen. Maiden on ilmoitettava hyvissä ajoin ennen Pariisin kokousta, kuinka paljon ne vähentävät päästöjään, jotta on riittävästi aikaa neuvotella kunnianhimoinen sopimus”, ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) sanoi perjantaisessa tiedotteessa.

Yksi suuri asia kokouksessa on ilmastorahoituksesta, eli kehitysmaiden ilmastohankkeiden tukemisesta, sopiminen. Rahoituksen on määrä olla 100 miljardia dollaria vuonna 2020, mutta siitä ei ole sovittu, miten tuo summa jakautuu ja miten tukia kasvatetaan ennen määräaikaa.

Kokouksen ensimmäisellä viikolla neuvotellaan virkamiesvoimin, ensi viikolla neuvotteluihin osallistuvat myös ministerit.

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos 
Viite