Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oxfam International / Flickr (CC-BY-SA-NC)

Marssi ulos stadionilta.
”Polluters talk, we walk!” 800 osallistujaa marssi eilen ulos ilmastoneuvotteluista.Oxfam International / Flickr (CC-BY-SA-NC)

”Polluters talk, we walk!” 800 osallistujaa marssi eilen ulos ilmastoneuvotteluista.

Varsovan ilmastokokous epäonnistumassa? Virkamiehillä vielä toivoa

22.11.2013 9.17

Lasse Leipola

Varsovassa on alkamassa ilmastokokouksen viimeinen neuvottelupäivä. Yleistunnelmat ovat olleet turhautuneet, sillä ympäristöjärjestöt marssivat eilen joukolla ulos neuvotteluista.

”Varsovan ilmastokokous, jonka piti olla tärkeä askel kohti kestävää tulevaisuutta, on matkalla nollatulokseen”, muun muassa WWF:n sivuilla julkaistussa julkilausumassa todetaan.

”Varsovan kokouksen perusteella on selvää, että ilman painetta, emme voi luottaa siihen, että hallitukset tekevät, mitä on tehtävä”, kannanotossa todetaan ja luvataan tuoda Liman ilmastokokoukseen tavallisten ihmisten vaatimuksia kestävästä ja oikeudenmukaisesta tulevaisuudesta.

Suomen neuvottelevat virkamiehet uskovat kuitenkin vielä, että Varsovankin kokouksessa voidaan saavuttaa edistysaskeleita.

”En ole huolissani tällä hetkellä vielä. Olen aika optimistinen, että saamme kohtalaisen hyvät ohjeet ensi vuodelle Pariisin sopimusprosessia varten”, erityisedustaja Jukka Uosukainen sanoo ympäristöministeriön sivuilla torstai-iltana julkaistussa videossa.

Hänen mukaansa myös rahoitusneuvotteluissa on ollut havaittavissa parempia signaaleja teollisuusmailta. Juuri teollisuusmaiden vastahankaisuus aiheutti keskiviikkona 132 kehitysmaan ulosmarssin neuvotteluista.

ilmastoneuvottelut 
Viite