Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Pomo ottaa aikaa.
kohta kärähtää. Vasemmistonuoret haluavat pomot kuriin.SXC

kohta kärähtää. Vasemmistonuoret haluavat pomot kuriin.

Vasemmistonuoret kannustavat duunareita ilmiantamaan pomonsa

29.9.2010 13.31

Lasse Leipola

Vasemmistonuoret aloittivat tänään keskiviikkona vuosittaisen Ilmianna pomosi -kampanjan, jonka tavoitteena on parantaa työntekijöiden neuvotteluasemaa.

”Aiomme tukea työntekijöitä, kun he vaativat oikeuksiaan työnantajilta ja nostavat kokemiaan epäkohtia julkisuuteen”, sanoo järjestön puheenjohtaja Dan Koivulaakso.

Tänään alkanut tietojen keruu jatkuu kuukauden ajan. Kampanja käynnistetään tänään keskiviikkona jakamalla asiasta tietoa Helsingin keskustan työpaikoille.

”Haluamme rohkaista ihmisiä ottamaan selvää oikeuksistaan työelämässä ja pitämään niistä kiinni. Esimerkiksi kesätyöstä jääneitä palkkasaatavia voi periä palkkakuittien avulla myös takautuvasti”, Koivulaakso muistuttaa.

Asiasta annetussa tiedotteessa Vasemmistonuoret noustavat esimerkkinä esille nuoren, joka on työskennellyt suuressa urheiluvälineliikkeessä Espoossa.

”Meitä tarkkailtiin valvontakameroilla ja sain kesähelteillä kirjallisen varoituksen, koska taukoni oli venynyt muutaman minuutin päivän aikana. Myymälämme ilmastointilaite oli kuitenkin tuolloin rikki ja työskentelimme kuumuudessa koko päivän.”, nimimerkillä Riikka esiintyvä nuori sanoo.

”Työsuojelupiirin ohjeiden mukaan meille olisi yli 28 asteen lämpötilan johdosta kuulunut 10 minuutin tauko kerran tunnissa. Tästä ei työnantaja välittänyt ja irtisanouduin myöhemmin painostavan ilmapiirin johdosta.”

Riikan mukaan kyseisellä työpaikalla ei ole luottamusmiestä ja sieltä on lähiaikoina irtisanoutunut useita työntekijöitä.

Viime vuonna Vasemmistonuorten kampanja keräsi yli 250 ilmiantoa.

työelämä 
Viite