Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

climategreenwash.org

Voitto naapuriin. Vattenfall voitti pahimmasta viherpesijästä järjestetyn äänestyksen. climategreenwash.org

Voitto naapuriin. Vattenfall voitti pahimmasta viherpesijästä järjestetyn äänestyksen.

Vattenfall "voitti" viherpesupalkinnon

25.5.2009 8.46

Lasse Leipola

Vattenfall on "voittanut" Climate Greenwash -palkinnon kansalaisjärjestöjen järjestämässä kilpailussa, jossa etsittiin pahinta viherpesijää.

Ruotsalaisyritys sai 39 prosenttia äänistä. Ehdolla olivat myös teräsyhtiö ArcelorMittal sekä energiayhtiöt BP, Dong, Repsol ja Shell.

Perusteluissa Vattenfallin todettiin luoneen kuvaa vihreänä, ilmastomyönteisenä yrityksenä, vaikka se samalla jatkaa muun muassa hiili- ja ydinvoiman puolesta lobbaamista.

Yritys saa risuja myös järjestäjien mukaan heikkojen ilmastoratkaisujen, kuten agropolttoaineiden ja hiilidioksidin talteenoton, ajamisesta.

Toiseksi eniten ääniä, noin 19 prosenttia, sai energiayhtiö Shell.

Palkintotilaisuudessa myönnettiin kunniamaininta Tanskan hallitukselle, joka on järjestämässä World Business Summit on Climate Change -tapahtumaa. Palkinnon myöntäjien mukaan tapahtuma tarjoaa yrityksille ja niiden lobbareille suoran yhteyden vaikuttaa ilmastosopimuksen neuvottelijoihin.

Greenwash Award -palkinnon takana ovat Corporate Europe Observatory, Tanskan Attac sekä joukko ympäristöjärjestöjä. Eilen alkanut äänestys jatkuu ensi viikon perjantaihin saakka.

lobbaus  viherpesu 
Viite