Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vehviläinen selvityttää, miten sähköauto saadaan sinun talliisi

13.4.2010 15.20

Lasse Leipola

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk) on asettanut VTT:n tutkimusprofessori Nils-Olof Nylundin selvittämään, miten sähköautojen laajamittaista käyttöönottoa voidaan vauhdittaa.

”Nyt etsitään tapoja, miten sähköautoilua edistetään liikennepolitiikan keinoin ja miten kehitetään esimerkiksi sähköautojen vaatima latauspisteiden verkosto. Myös uuden autoteknologian käyttöönoton vaikutukset energian kulutukseen sekä ilmastopoliittisiin tavoitteisiin selvitetään”, Vehviläinen sanoo ministeriön tiedotteessa.

Nylundin on määrä laatia konkreettinen toimintaohjelma sähköautoilun edistämiseksi.

Myös Tekes kertoi tänään tiistaina teettävänsä selvityksen sähköautoilun tulevaisuudessa. Swot Consultingilla teetettävän työn tavoitteena on kartoittaa sähköautomarkkinoiden kasvun suomalaisille yrityksille tuomia mahdollisuuksia.

”Bisnesmahdollisuuksia on paljon muuallakin kuin kuluttajille suunnatuissa sähköautoissa ja niiden järjestelmissä. Esimerkiksi työajoneuvot sekä infraan liittyvät teknologiat ja palvelut, kuten kaivosajoneuvot, satamien konttilukit, linja-autot, akut ja latausjärjestelmät”, arvioi teknologia-asiantuntija Martti Korkiakoski.

liikenne  sähköautot 
Viite