Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

wikipedia commons

siperia
Tilaa riittää. Siperiassa on lääniä luonnonpuistoille.wikipedia commons

Tilaa riittää. Siperiassa on lääniä luonnonpuistoille.

Venäjä muuttaa kansallispuistoiksi alueita melkein Sveitsin suuruudelta

8.7.2010 12.10

Saija Räsänen

Venäjän hallitus on päättänyt avata maahan yhdeksän uutta luonnonpuistoa ja kolmetoista kansallispuistoa vuoteen 2020 mennessä. Yhteensä alueet vievät tilaa 3,8 miljoonaa hehtaaria, eli lähes Sveitsin valtion pinta-alan verran. Venäjä suojelee myös merialueitaan miljoonan hehtaarin alalta. Asiasta kertovat treehugger ja WWF .

"Ensimmäistä kertaa Venäjän suojeltujen alueiden kehittäminen perustuu analysoituun tietoon Venäjän biologisesta monimuotoisuudesta", sanoo WWF Venäjän biodiversiteettikoordinaattori Vladimir Krever.

Suojeluaikeita ei puolusteta ainoastaan luonnon monimuotoisuuden säilyttämisellä.

"Meidän on ymmärrettävä, että monimuotoisuuden suojeleminen ei tarkoita vain luonnonsuojelua, vaan myös taloutemme ja hyvinvointimme suojelua", sanoo WWF Internationalin biodiversiteettipäällikkö Rolf Hogan.

Venäjän toimet tulevat tarpeeseen, sillä jo vuonna 2002 hallitukset sopivat vähentävänsä monimuotoisuuden tuhoutumisvauhtia vuoteen 2010 mennessä. Lukuunottamatta Venäjän kaltaisia yksittäistapauksia hallitukset eivät ole pitäneet lupauksiaan, ja WWF:n mukaan tutkimukset näyttävät luonnon köyhtyvän huimaavaa vauhtia.

YK on julistanut vuoden 2010 kansainväliseksi monimuotoisuuden vuodeksi. Vuosi huipentuu 10. lokakuuta Nagoyassa järjestettävään konferenssiin, jossa WWF toivoo hallitusten esittelevän keinot ja rahoituksen monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi vuoteen 2020 mennessä.

luonnonsuojelu  monimuotoisuus  kansallispuisto 
Viite