Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Venäjä passitti aktivisteja tutkintovankeuteen

26.9.2013 14.08

Lasse Leipola

Arctic Sunrise laivalla olleista aktivisteista Greenpeacen tiedottaja Roman Dolgov ja kuvaaja Denis Sinjakov on tuomittu kahdeksi kuukaudeksi tutkintovankeuteen. Greenpeace tiedotti asiasta Twitterissä, jossa tilanteen kehittymistä voi seurata hashtagilla #freethearctic30.

”Venäjän viranomaiset yrittävät pelotella ihmisiä, jotka asettuvat öljyteollisuutta vastaan Arktiksella, mutta tämä räikeä pelottelu ei toimi. Olemme päättäväisesti sitoutuneet suojelemaan Arktista ja maapallon ilmastoa. Kutsumme kaikkia Venäjällä ja muualla maailmassa seisomaan aktivistiemme rinnalla ja puolustamaan oikeutta rauhanomaiseen mielenosoitukseen”, Greenpeace pääsihteeri Kumi Naidoo sanoo järjestön tiedotteessa.

Yhteensä 30 aktivistia on tänään torstaina murmanskilaisessa oikeusistuimessa vastaamassa Venäjän viranomaisten syytöksiin. Yksi aktivisteista on suomalainen Sini Saarela.

Päivitys kello 15.15: Viimeisimpien tietojen mukaan myös useita muita aktivisteja on tuomittu kahden kuukauden tutkintovankeuteen. Muun muassa uusiseelantilainen laivan miehistöön kuulunut David John Haussman ja puolalainen aktivisti Tomasz Dziemianczuk on mainittu Ranskan Greenpeacen Twitter-päivityksissä. Suomen Greenpeacen mukaan Haussmanin lisäksi on vangittu myös toinen miehistön jäsen, joka on kanadasta.

Juttua on päivitetty kello 14.59 ja 15.21. Juttuun on iisätty Kumi Naidoon kommentit ja täsmennetty jutussa mainittujen aktivistien tietoja.
Viite