Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto

Metsää vuorenrinteessä.
Kova tavoite. Sadan miljoonan puun istuttaminen 2017 mennessä tarkoittaa tuhansia puita joka päivä. Istockphoto

Kova tavoite. Sadan miljoonan puun istuttaminen 2017 mennessä tarkoittaa tuhansia puita joka päivä.

Verkkokoulu aikoo istuttaa sata miljoonaa puuta

6.6.2008 9.33

Vihreä Lanka

Suomalainen Eno-ympäristöverkkokoulu aikoo istuttaa 100 000 000 puuta Suomen 100-vuotisjuhliin 2017 mennessä. Huikea määrä tarkoittaa kahta puuta jokaista Suomen itsenäisyyden minuuttia kohti.

”Yhdessä puussa on sadan miljoonan alku”, koordinaattori Mika Vanhanen sanoo ulkoministeriön ylläpitämällä Global.Finland-sivustolla.

Urakka on valtava, eikä totuttu tahti ole lähelläkään riittävää, sillä edellisen nelivuotisen projektin tavoitteena oli istuttaa 100 000 puuta.

Aiempi tavoite saavutettiin, sillä viime vuoden lopussa istutuksia oli rekisteröity 110 000. Nyt on päästy jo neljännesmiljoonaan ja uusi tavoite on asetettu vuoteen 2017.

Tämän vuoden tahdilla tavoitevuoteen 2017 mennessä saataisiin istutettua noin kolme ja puoli miljoonaa puuta. Kääntäen sadan miljoonan puun tavoite saavutettaisiin nykyisellä vauhdilla joskus kolmensadan vuoden kuluttua.

Sivustolla kuitenkin kerrotaan, että toiminnan on tarkoitus kiihtyä YK:n metsien vuoteen 2011 mennessä. Mukaan halutaan myös suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita, joilta Vanhanen toivoo lahjoituksia, innovaatioita tai teknologiaa.

Istutuskampanjaan on osallistunut noin 3 000 koulua eri puolilta maailmaa. Ahkerimpia puun istuttajia ovat toistaiseksi olleet kenialaiset.

Environment Online -verkkokoulu eli Eno perustettiin Suomessa kahdeksan vuotta sitten ja sitä hallinnoidaan Joensuun koulutuspalvelukeskuksesta. Verkostoon kuuluu nykyisin yli 400 koulua yli sadassa maassa.

metsät 
Viite