Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreä Lanka seuraa Hautalan tiedotustilaisuutta kello 12 alkaen

11.10.2013 10.29

Lasse Leipola

Vihreä Lanka seuraa kehityministeri Heidi Hautalan (vihr) tiedotustilaisuutta Twitter-tilinsä kautta kello 12 alkaen. Omistusohjauksesta vastaavan ministerin on määrä kertoa tarkemmin viime päivinä velloneen Arctia Shipping -kohun taustoista.

Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että Hautala olisi puolitoista vuotta sitten estänyt Arctia Shippingiä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacen mielenilmauksesta. Omistajaohjausosaston silloinen ylijohtaja Pekka Timonen kertoi myöhemmin samana päivänä Helsingin Sanomille, että aloite Arctia Shippingin kanssa käytyihin keskusteluihin oli hänen.

Hautalan niin ikään keskiviikkona lähettämän tiedotteen mukaan Timosen viesti yhtiölle oli, että valtion kokonaan omistaman yhtiön on kestettävä ja siedettävä kansalaisjärjestöjen toimintaa toisella tavoin kuin muunlaisessa omistuksessa olevien yhtiöiden ja että tilannetta ei tule kärjistää, ellei ole aivan pakko.

MTV3 ja Iltalehti ovat kertoneet omiin tietoihinsa viitaten, että tapauksen taustalla on mahdollisesti muutakin kuin tähän asti julkisuudessa on kerrottu.

vihreät 




Viite