Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät äänestivät komissiota vastaan – parlamentti hyväksyi

Vihreät

Heidi Hautala.
Tulevaisuus pelissä. Heidi Hautalan mukaan vihreitä huolestuttaa muun muassa uuden komission talous- ja ilmastopolitiikka.Vihreät

Tulevaisuus pelissä. Heidi Hautalan mukaan vihreitä huolestuttaa muun muassa uuden komission talous- ja ilmastopolitiikka.

22.10.2014 14.48

Annakaisa Suni

Euroopan parlamentti hyväksyi uuden EU-komission äänin 423-209 tänään Strasbourgissa. Komissiota tukivat parlamentin suurimmat ryhmät eli konservatiivit ja sosialistit sekä liberaaliryhmä.

Komissiota vastaan äänestivät vihreät, vasemmistoryhmä ja osa euroskeptikoista. Brittikonservatiivit äänestivät tyhjää.

Vihreät vastustivat erityisesti Espanjan entisen maatalousministerin, konservatiiviryhmään kuuluvan Miguel Arias Cañeten valintaa ilmastokomissaariksi.

"Cañete ei tuntunut ymmärtävän, että hänen lankonsa kytkennät öljy-yhtiöihin tulisi mainita eturistiriitoina. Ne kysymykset, joista Cañeten pitäisi vastata, ovat kohtalonkysymyksiä koko planeetalle. Valinta oli iso pettymys", sanoo europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr).

Vihreät eivät ole myöskään vakuuttuneita siitä, että uuden komission talouspolitiikka on sosiaalisesti kestävää. Hautalan mukaan esimerkiksi Suomen komissaari Jyrki Kataisen valinta puhuttaa. Katainen vastaa komissiossa kasvusta ja työllisyydestä.

"Itse toivon, että Katainen pyrkii löytämään soisaalisesti oikeudenmukaisen talouspolitiikan ja ottaa vakavasti mahdollisuuden integroida ympäristökysymykset talouspolitiikkaan."

parlamentti  Vihreät 




Viite