Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Tuija Brax.
Rahaa radoille. Vihreät haluavat Suomeen luotettavaa raideliikennettä.Lasse Leipola

Rahaa radoille. Vihreät haluavat Suomeen luotettavaa raideliikennettä.

Vihreät: Altian ja Destian myymisestä rahaa radoille

27.1.2011 10.41

Lasse Leipola

Vihreät on valmis myymään valtion osuuksia muun muassa tierakennusyhtiö Destiasta ja alkoholiyhtiö Altiasta uusien investointien rahoittamiseksi. Puolue on valmis luopumaan osinkotuotoista, jotta voidaan investoida uusia verotuloja tuottaviin hankkeisiin.

”Kyse ei ole valtion omaisuuden myymisestä syömävelan kattamiseksi. Se olisi vastuutonta. Kyse on vanhan korvaamisesta uudella”, oikeusministeri Tuija Brax sanoi tänään Helsingissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa kyse on siitä, että ”kansallinen omistus muuttaa muotoaan hyvästä vielä tärkeämpään”.

Vihreän Uusi Suomi -vaalikampanjan investointiohjelma kohdistuu raidehankintoihin, puurakentamiseen, langattomaan laajakaistaan sekä energiatehokkuuteen. Ohjelman tarkempi esittely aloitettiin tänään raideinvestoinneilla.

Vihreät ehdottaa 290 miljoonan euron vuosittaista lisäystä raideinvestointeihin. Vuosina 2012–2020 tämä tarkoittaisi noin 2,6 miljardia euroa, jolla saataisiin aikaan muun muassa pääkaupunkiseudun Pisara-rata, Espooseen ja Lohjalle kulkeva Elsa-rata sekä parannuksia väleille Seinäjoki-Oulu, Pasila-Riihimäki, Luumäki-Vainikkala ja Luumäki-Imatrankoski.

Vihreät ovat myös valmiita avaamaan lähiraideliikennettä kilpailulle.

liikenne  vihreät  eduskuntavaalit  valtionyhtiöt 
Viite