Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

Hallituskriisi. Ville Niinistön mukaan vihreät ei jää hallitukseen, jos TEM:n Fennovoima-esitys menee hallituksessa läpi.Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

Hallituskriisi. Ville Niinistön mukaan vihreät ei jää hallitukseen, jos TEM:n Fennovoima-esitys menee hallituksessa läpi.

Vihreät ei lähde hallituksesta ennen kesää

4.3.2014 14.31

Juha Honkonen

Vihreät ei lähde hallituksesta ennen kesää. Puolueen puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan työ- ja elinkeinoministeriön tämänpäiväinen ilmoitus täydentää Fennovoiman periaatepäätöstä ei vielä tarkoita sitä, että hallitus olisi samaa mieltä.

"Kukaan ei tiedä tämän poliittisen prosessin lopputulosta, joten vielä ei ole johtopäätösten aika. Hallituksella ei ole kantaa asiaan ennen kuin kaikki lausunnot on saatu", Niinistö sanoi iltapäivällä eduskunnassa.

Jo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) kertoi keskipäivällä, että hallitus ottaa asiaan kantaa kesäkuussa. Näin ollen vihreät ehtii ajaa itselleen tärkeitä asioita loppukuun kehysriihessä ja myöhemmin keväällä.

Niinistö ei halunnut spekuloida sillä, lähteekö vihreät hallituksesta, jos hallitus päätyy tem:n kanssa samalle kannalle.

Niiinistö muistutti, että Pyhäjoen kunnalla on vielä veto-oikeus ja ettei voimalan suurin omistaja Rosatom ole koskaan aiemmin täyttänyt Suomen turvallisuusvaatimuksia.

"Hanke on uusi ja hallitusohjelman vastainen. Luotamme, että hallituskumppanimme ovat prosessin jälkeen samaa mieltä kanssamme."

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajan Outi Alanko-Kahiluodon muutaman päivän takaisen lausunnon mukaan vihreät ei jää hallitukseen, jos TEM:n Fennovoima-esitys menee hallituksessa läpi.

niinistö  fennovoima 
Viite