Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

europeangreens.eu

Kärkiehdokasvaali.
Neljästä kahteen. Euroopan vihreät pyytävät kansalta apua ehdokasasetteluun.europeangreens.eu

Neljästä kahteen. Euroopan vihreät pyytävät kansalta apua ehdokasasetteluun.

Vihreät hakee kärkiehdokasta eurovaaleihin – kaikki saavat äänestää, sinäkin!

11.11.2013 8.14

Lasse Leipola

Euroopan vihreiden kaikille avoin äänestys eurovaalien kärkiehdokkaista käynnistyi eilen sunnuntaina. Sähköisessä esivaalissa äänestysoikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä, EU:ssa asuvilla, jotka kannattavat vihreitä arvoja.

Äänestyksen voittajasta tulee vihreiden ehdokas komission puheenjohtajaksi.

”Olen iloinen ja ylpeä siitä, että vihreät tekevät historiaa: ensimmäistä kertaa Euroopassa kansalaiset pääsevät suoraan vaikuttamaan siihen, keitä ehdokkaita on tarjolla EU:n kärkipaikoille. Toivon että muut puolueet ottavat tästä kopin. Demokratiaa ei ole Euroopassa liikaa, vaan liian vähän”, puoluesihteeri Lasse Miettinen sanoo tiedotteessa.

Kahden kärkiehdokkaan paikalle ovat ranskalainen Jose Bove, italialainen Monica Frassoni sekä saksalaiset Rebecca Harms ja Ska Keller. Suomen vihreiden Pekka Haavistoa povattii myös ehdolle ennen kuin hän ilmoitti jättävänsä eurovaalit väliin siirryttyään Heidi Hautalan paikalle kehitysministeriksi.

”Kaikki neljä vahvaa ehdokasta ovat sitoutuneet kamppailuun paremman, vihreämmän Euroopan hyväksi. Kutsumme kaikkia mukaan valitsemaan, kuka veisi EU:n johtopaikoilla parhaiten eteenpäin vihreää tehtävää uusien työpaikkojen, puhtaan ympäristön, vapaan ja avoimen yhteiskunnan ja yhteisen ilmastomme pelastamisen puolesta”, Miettinen sanoo.

Verkkoäänestys jatkuu 28. tammikuuta asti ja tulokset julkistetaan seuraavan päivänä.

vihreät  eurovaalit 
Viite