Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Ville Ylikahri.
Vastaan. Ville Ylikahri toivoo, että Pajusen lakkautuslistasta päästään eroon. Säästöjä sen sijaan tarvitaan joka tapauksessa, vaikka veroja korotettaisiin.Emilia Pippola

Vastaan. Ville Ylikahri toivoo, että Pajusen lakkautuslistasta päästään eroon. Säästöjä sen sijaan tarvitaan joka tapauksessa, vaikka veroja korotettaisiin.

Vihreät haluavat haudata Pajusen lakkautuslistan

12.1.2010 10.13

Lasse Leipola

Vihreät vaativat, että Helsingin noin 80 kohdetta sisältävä lakkautuslista palautetaan valmisteluun ensi maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa. Asia jätettiin eilen maanantaina pöydälle ja nyt ryhmät neuvottelevat asiasta.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) on toivonut, että lista menisi sellaisenaan valtuuston käsiteltäväksi. Listan kohtalo selviää tällä viikolla käytävissä ryhmien välisissä neuvotteluissa.

”En tiedä, haluaako kokoomus vielä laittaa listan eteenpäin, mutta me saamme sen kyllä teilattua yhdessä sdp:n ja vasemmistoliiton kanssa”, sanoo Helsingin vihreiden puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Ville Ylikahri.

Ylikahri kuitenkin muistuttaa, että säästöjä tarvitaan.

”Olisi älyllisesti epärehellistä teilata lista nyt ja julistaa sitten kadulla, ettei mitään leikkauksia tule”, Ylikahri sanoo.

Hän muistuttaa, että esimerkiksi Itäkeskuksen terveyskeskus lakkautetaan, koska korvaavan Myllypuron sairaalan rakentamisesta on jo päätetty. Myös moni päiväkoti lakkautetaan.

”Täytyy muistaa, että kaupunki elää. Päiväkoteja tulee ja menee.”

Ylikahrin mukaan vihreät vastustavat erityisesti koulujen, nuorisotilojen ja kirjastojen lakkautuksia.

Lakkauslistan tavoitteena oli tehostaa kaupungin tilojen käyttöä ja karsia päällekkäisyyksiä.

”Tarkoitus oli löytää esimerkiksi tapauksia, joissa työväenopisto voisi iltaisin käyttää koulun tiloja luopua omista erillisistä tiloistaan. Tällaisia ehdotuksia siellä oli valitettavan vähän”, Ylikahri sanoo.

Juttua on päivitetty 12.41. Itäkeskuksen terveysaseman korvaa Myllypuroon rakennettava sairaala eikä Roihuvuoren terveyskeskus.
Viite