Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät haluavat sosiaalitupon hetkeksi auki: Satanen lisää perusturvaan

14.3.2011 12.06

Lasse Leipola

Vihreät ehdottaa perusturvan ja ansiosidonnaisen turvan kytköksen, eli niin sanotun sosiaalitupon väliaikaista purkamista. Puolue ehdottaa, että perusturvaa nostettaisiin sadalla eurolla kuukaudessa ilman, että ansioturvaa parannetaan.

”Perusturvaa on välttämätöntä nostaa, jotta myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevat pysyisivät yhteiskunnassa mukana. Toimeentulotuen alkuperäinen tarkoitus oli olla kriisiapua, ja sellaiseksi se pitäisi nyt palauttaa. Nyt toimeentulotuki on kuin katiska: sieltä on vaikea päästä ulos, koska se aiheuttaa kannustin- ja byrokratialoukkuja”, sanoo köyhyystutkija Heikki Hiilamo. Hän on vihreiden ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Vihreät muistutti samalla, että puolueen pitkän tähtäimen tavoite on noin 500 euron suuruinen perustulo jokaiselle suomalaiselle.

Työmarkkinajärjestöt solmivat alkuvuodesta 2009 niin sanotun sosiaalitupon, jossa perusturvan korotus sidottiin ansiosidonnaisen turvan korotuksiin. Tämän vuoksi sosiaaliturvaa uudistamaan asetettu Sata-komitea ei pystynyt parantamaan perusturvaa.

vihreät  sosiaaliturva  perusturva 
Viite