Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Junan odottelua.
Myös junat kuriin. ”Ei ole kenenkään etu jos yhä useampi kyllästyy odottamaan junaa ja valitsee mieluummin oman auton”, Vantaan vihreiden Sirpa Pajunen muistuttaa.Emilia Pippola

Myös junat kuriin. ”Ei ole kenenkään etu jos yhä useampi kyllästyy odottamaan junaa ja valitsee mieluummin oman auton”, Vantaan vihreiden Sirpa Pajunen muistuttaa.

Vihreät joukkoliikenteen hinnoista: Ei korotuksia vaan puolitus!

26.8.2011 12.55

Lasse Leipola

Pääkaupunkiseudun vihreät vastustavat suunniteltuja korotuksia joukkoliikenteen hintoihin. Helsingin seudun joukkoliikennepalveluita tuottava HSL perustelee korotuksia kustannus- ja palvelutason nousulla.

Helsingin kaupunginhallituksen vihreän ryhmän puheenjohtaja Elina Moisio sanoo, että HSL:n esittämät palvelutason parannukset on toteutettava.

”Hyvin maltillinen hinnankorotus voi olla perusteltu dieselveron korotuksen myötä, mutta kaupungeilla on varaa myös kompensoida hinnankorotuksia kuntaosuuksia korottamalla. Vihreiden tavoite lipun hintojen puolittamisesta uhkaa muutoin valua yhä kauemmaksi tulevaisuuteen”, Moisio sanoo asiasta annetussa tiedotteessa.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelyjä ollaan vahvistamassa muun muassa Länsimetrolla ja Kehäradalla. Näiden kannattavuus edellyttää matkustajamäärien kasvua.

”Jo valmiiksi kalliina pidettyä seutulipunhintaa ei voi enää korottaa. Riskinä on samalla heikentää joukkoliikenteen imagoa”, sanoo Espoon vihreää kaupunginhallitusryhmää johtava Sirpa Hertell.

HSL pyytänyt Helsingiltä, Espoolta ja Vantaalta lausunnot kolmen seuraavan vuoden taloussuunnitelmasta, jossa hinnankorotusten lisäksi esitetään muutoksia palvelutasoon.

liikenne  helsinki  joukkoliikenne 
Viite