Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Niinistö.
Enemmän työtä, vähemmän veroja. Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö toivoo, että työn verotusta kevennettäisiin ja ympäristöveroja kiristettäisiin.

Enemmän työtä, vähemmän veroja. Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö toivoo, että työn verotusta kevennettäisiin ja ympäristöveroja kiristettäisiin.

Vihreät keventäisivät työn verotusta

16.9.2009 9.19

Lasse Leipola

Vihreät tavoittelevat työllisyysveroasteen laskemista, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö. Hän arvioi eilen budjetin lähetekeskustelussa, että veropolitiikan yleinen suunta on työn verotuksesta ympäristöveroihin ja muihin välillisiin veroihin.

”Vihreän eduskuntaryhmän mielestä on tärkeää, että hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi pidämme huolta veropohjan laajuudesta ja riittävyydestä”, Niinistö sanoi.

”Samalla meidän on varmistettava, että verotus on oikeudenmukaista. Verotuksella on kavennettava tuloeroja, vahvistettava ihmisten oikeutta työhön sekä ohjattava kulutusta ympäristöystävälliseksi.”

Niinistö sanoi, että korkea työn verotus heikentää työn kannattavuutta ja ohjaa työnantajia minimoimaan työntekijöiden määrän.

”Vihreä eduskuntaryhmä haluaa korostaa, että erityisesti pienituloisten työn verottaminen on niin kansantaloudellisesti kuin sosiaalisesti kyseenalaista.”

Niinistö sanoo, että suurimmat ongelmat verotuksen kannustavuudessa ovat pienituloisilla.

”Keskimääräinen työllisyysveroaste eli se, mitä työttömältä vähenee työansioista verotuksen ja tukien pienenemisen myötä, on noin 62 prosenttia. Siis kaikkein pienituloisimmilla on korkeimmat marginaaliverot”, hän perustelee.

vihreät  verotus 
Viite