Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät kiristäisivät ALV:tä ja pääomatulojen verotusta

27.11.2010 14.34

Anu-Elina Lehti

vihreiden Verotyöryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki esitteli lauantaina puolueen verolinjauksia. Niihin sisältyi muun muassa esitys arvonlisäveron korottamisesta yhdellä prosenttiyksiköllä. Sinnemäen mukaan työryhmän oli tehtävä valinta työtulojen ja kulutusveron välillä.

"Uskomme arvonlisäveron vaikutusten työllisyyteen olevan pienempi kuin vastaavan korotuksen tekeminen työtulojen verotukseen. Työllisyys määrittää pitkälle sen, millaisia hyvinvointipalveluita on mahdollista tarjota."

Myös kiinteistöveron perusteita halutaan uudistaa, sillä se ei sisällä kannusteita energiatehokkuuden parantamiseen. Sinnemäki piti kiinteistöveron korottamista kunnallisveron korottamista parempana vaihtoehtona.

Vihreät tähtäävät tuloerojen kaventamiseen monilla eri keinoilla. Verotyöryhmä ehdottaa osinkojen verojen kiristämistä, jotta houkutinta muuttaa palkkatuloja osinkotuloiksi saadaan pienennettyä. Myös pääomatulojen verotusta tulee kiristää kahdella prosenttiyksiköllä ja vihreää verouudistusta jatkaa. Puolue haluaa verottaa lisäksi rahoituslaitoksia.

Veronkorotuksilla kerättäisiin noin kaksi miljardia euroa.

vihreät  verot 




Viite