Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hanna Eriksson

Ville Niinistö ja Pekka Haavisto eronpyyntö
Eronpyyntö. Vihreät ministerit Pekka Haavisto ja Ville Niinistö allekirjoittivat lauantaina Seinäjoella eronpyyntönsä hallituksesta.Hanna Eriksson

Eronpyyntö. Vihreät ministerit Pekka Haavisto ja Ville Niinistö allekirjoittivat lauantaina Seinäjoella eronpyyntönsä hallituksesta.

Vihreät ministerit allekirjoittivat eronpyyntönsä

20.9.2014 14.30

Hanna Eriksson

Ympäristöministeri Ville Niinistö ja kehitysministeri Pekka Haavisto allekirjoittivat Seinäjoella lauantaina iltapäivällä eronpyyntönsä hallituksesta. Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous oli Seinäjoella hetkeä aiemmin päättänyt yksimielisesti, että vihreät eroaa hallituksesta.

Vihreät lähtee hallituksesta, koska hallituksen enemmistö päätti torstaina esittää eduskunnalle uutta periaatelupaa Fennovoiman ydinvoimalalle.

"Uskomme, että tämä taistelu voidaan vielä voittaa eduskunnassa. Kannustamme kansanedustajia yli puoluerajojen miettimään hanketta", vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö totesi vielä tiedotustilaisuudessa kokouksen jälkeen.

Niinistön mukaan vihreät etsii oppositiokaudellaan tukea muista oppositiopuolueista, jos hallituksen esityksistä puuttuu vihreä näkökulma.

"Jos hallitus tekee hyvää ja kestävää politiikkaa, sillä on mahdollisuus saada esityksensä läpi. Jos hallitus tekee huonoja esityksiä, haastamme niitä voimakkaasti", Niinistö arvioi vihreiden linjaa oppositiossa.

Vihreät on ensi viikolla tavallaan hallituksen ja opposition välitilassa, sillä virallisesti vihreille ministereille myönnetään ero vasta ensi perjantaina presidentin esittelyssä.

Ensi viikolla on tulossa käsittelyyn muun muassa Keskustan ja Vasemmistoliiton yhteinen välikysymys eriarvoistumisesta ja pienituloisten toimeentulosta. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Outi Alanko-Kahiluodon mukaan eduskuntaryhmä on alustavasti linjannut, että vihreät äänestää tyhjää.

"Ei olisi rehellistä äänestää sitä politiikkaa vastaan, mitä olemme olleet tekemässä. Ei yli kolme vuotta tekemämme politikka ole yhdessä yössä muuttunut huonoksi. Olemme kuitenkin saaneet parannettua kaikkein pienituloisimpien asemaa", Alanko-Kahiluoto totesi Seinäjoella. 

 

 

 

 

 

 

ydinvoima  oppositio  Vihreät 
Viite