Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Ville Niinistö
OPPOSITIOSSA. Vihreät äänestävät todennäköisesti hallitusta vastaan 7.11. pidettävässä äänestyksessä, sanoo puheenjohtaja Ville Niinistö.Iiro Törmä

OPPOSITIOSSA. Vihreät äänestävät todennäköisesti hallitusta vastaan 7.11. pidettävässä äänestyksessä, sanoo puheenjohtaja Ville Niinistö.

Vihreät mukaan kaatamaan hallitusta

27.10.2014 18.11

Annakaisa Suni

Perussuomalaiset ja keskusta jättivät 17. lokakuuta välikysymyksen hallituksen talouspolitiikasta ja Suomen talouden kehityksestä.

Myös vihreät äänestää todennäköisesti hallitusta vastaan 7.11. pidettävässä äänestyksessä, sanoo puheenjohtaja Ville Niinistö.

"On hyvin todennäköistä, että emme voi osoittaa hallitukselle luottamusta yleisissä kysymyksissä. Hallituksen linjamuutos on niin merkittävä, että se ei ole enää vihreiden politiikkaa", sanoo Niinistö Vihreälle Langalle.

Hänen mukaansa perussuomalaisten ja keskustan välikysymys on huonosti muotoiltu, mutta vihreät voi kuitenkin tukea sitä.

Vihreät on hallituksen kanssa eri linjoilla erityisesti kestävästä energiataloudesta.

"Rosatomin hankkeeseen ja ydinvoimaan sidotaan miljardeja euroja kotimaisiin uusiutuviin ja energiateknologiaan panostamisen sijaan. Se hidastaa merkittävästi kotimaisten yritysten kasvua", sanoo Niinistö.

Vihreiden mielestä nyt tarvittaisiin lisäelvytystä, samalla kun rakenneuudistuksia viedään eteenpäin.

Myös vasemmistoliitto äänestää todennäköisesti hallituksen luottamusta vastaan, kertoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.

Vihreät lähtivät hallituksesta syyskuussa, kun hallitus päätti esittää Fennovoiman ydinvoimalupaa.

Vasemmistoliiton jätettyä hallituksen jo keväällä on hallituksella niukin mahdollinen enemmistö eduskunnassa. Hallituspuolueilla on 101 ääntä, kun puhemies Eero Heinäluoma (sd) ei äänestä.

hallitus  Vihreät 
Viite