Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Vihreät naiset: samaa sukupuolta olevien parien lähisuhdeväkivalta on tabu

7.7.2010 9.13

Saija Räsänen

Vihreät naiset vaatii toimia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi. Samaa sukupuolta olevien parien parisuhdeväkivalta ja seksuaalinen väkivalta jää usein tunnistamatta, huomauttavat vihreät naiset.

"Aihe on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen keskuudessa tabu, eikä siitä ole saatavilla kotimaista tutkimustietoa", sanoo vihreiden naisten varapuheenjohtaja, tutkija Anna Moring vihreiden naisten kannanotossa.

Kansanedustaja Heli Järvisen mukaan väkivaltaisesta parisuhteesta eroamista tai avun hakemista vaikeuttaa se, että lasten juridinen asema sateenkaariperheissä on usein epäselvä.

Vihreiden naisten mielestä tilannetta helpottaisi, joa viranomaiskoulutusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemasta lähisuhdeväkivallasta lisättäisiin. Väkivallan uhrien kanssa toimivien viranomaisten pitäisi myös tehdä selväksi, että heidän palvelunsa koskevat myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.


seksuaalivähemmistöt  rikollisuus  väkivalta Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri