Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Wikimedia

EU:n lippu.
Yhden lipun alle? Vihreät nuoret haluavat EU:sta liittovaltion.Wikimedia

Yhden lipun alle? Vihreät nuoret haluavat EU:sta liittovaltion.

Vihreät nuoret: EU:sta tehtävä liittovaltio

5.12.2012 9.26

Lasse Leipola

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vino haluaa Euroopan unionista liittovaltion. Linjaus löytyy järjestön viikonloppuna hyväksymästä Eurooppa-ohjelmasta.

”Vahva liittovaltio pystyy puuttumaan esimerkiksi ympäristö- ja ihmisoikeusongelmiin tehokkaammin kuin yksittäinen jäsenmaa. Ehtona EU:n liittovaltiolle on kuitenkin demokraattisempi päätöksenteko”, järjestön uusi puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoo tiedotteessa.

Demokratian lisäämiseksi Vino vaatii suoralla vaalilla valitulle europarlamentille lisää valtaa sekä unionin budjettiin että lainsäädäntöön.

”Euroopan unionin on siirryttävä kaksikamariseen malliin, jossa europarlamentti muodostaa alahuoneen ja Eurooppa-neuvoston sekä Euroopan unionin neuvoston korvaa EU-senaatti, johon kukin valtio nimittää edustajansa suoralla kansanvaalilla”, sanoo Ohisalon kanssa puheenjohtajuuden jakava Veli-Matti Partanen.

”EU:n on luovuttava yksimielisyysperiaatteesta ja siirryttävä enemmistöpäätöksentekoon. Kaiken politiikan on oltava avointa ja läpinäkyvää. Ylikansalliset vaalilistat parlamenttivaaleissa on sallittava”, Partanen listaa muita Vinon vaatimia demokratia

nuoret  vihreät  vino  eu Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri