Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät: Oppilashuolto taattava sitovalla kuraattori- ja psykologimäärällä

29.9.2012 10.56

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ehdottaa, että koulujen oppilashuoltoon säädettäisiin kuntia velvoittava mitoitus.

”Vanhusten hyvästä hoidosta on keskusteltu paljon. Mutta yhtä lailla kuin vanhukset ansaitsevat mitoituksen laitoshoitoon, myös lapset ja nuoret ansaitsevat sitovat normit oppilashuoltoon”, Ville Niinistö sanoi vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksen yhteydessä tänään lauantaina.

Hänen mukaansa palvelujen saatavuus vaihtelee nykyisin suuresti alueittain, mikä aiheuttaa eriarvoisuutta. Terveydenhoitajien ja lääkärien määrästä on olemassa suositus, kuraattorien ja -psykologien määrästä ei edes sitä.

”Ehdotan, että tällainen minimi säädettäisiin niin, että 800 oppilasta kohti pitäisi olla yksi kuraattori ja 1500 oppilasta kohti yksi koulupsykologi. Terveydenhoitajien ja lääkäreiden osalta nykyiset suositukset pitää muuttaa normeiksi”, Niinistö sanoi.

Terveydenhoitajia koskeva nykysuositus on yksi 600 oppilasta kohden ja lääkäreitä koskeva suositus yksi 2 100 oppilasta kohden.

Vihreiden mukaan terveydenhoitajamitoitus on saavutettu useimmissa kunnissa kohtalaisen hyvin, mutta lääkärimitoitukseen on päästy vain hieman yli kolmanneksessa kunnista.

nuoret  vihreät  koulutus  terveydenhuolto  koulut 
Viite